Bradul de Crăciun vine de la Harghita şi Covasna

0
Publicat:
Ultima actualizare:
No title
No title

Direcţia Silvică Târgovişte este îngenunchiată de legea împroprietăririlor care anul acesta le permite să pună la bătaie doar 400 de molizi. Pădurarii au fost nevoiţi să renunţe la mii de hectare de pădure.

“Din cele 118.000 de hectare, cât era suprafaţa totală a fondului forestier, la această dată, Direcţia mai are decât 58.000 mii de hectare, din care doar aproximativ 2.000 sunt împădurite cu molid. Am fost nevoiţi să dăm foarte mult din păduri anul acesta şi nu prea mai avem cu ce să ne lăudăm. S-a retrocedat masiv. Nici pepiniere nu prea mai avem”, a declarat inginerul Petre Marin, directorul Direcţiei Silvice Târgovişte.

Preţul unui molid nu va trece de 25 de lei

În aceste condiţii, pomul de Crăciun din casele dâmboviţenilor nu va fi din pădurile judeţului, ci va proveni din Harghita, Covasna sau chiar din străinătate. Preţul unui pom de iarnă la Direcţia Silvică nu va trece 25 de lei. Dacă însă vă doriţi ca de Crăciun să aveţi miros de cetină în casă soluţia ar fi să luaţi de la comercianţii din pieţe, dar probabil la preţuri mult mai mari decât cele practicate de pădurari. Personale care îşi doresc achiziţionarea unui molid la preţ de criză se pot adresa Direcţiei Silvice Dâmboviţa sau la Centrul de Fructe din localitatea dâmboviţeană Ulmi.

“Este păcat că au atât de puţini pomi pentru că ei îi dădeau mai ieftini. Comercianţii vor lua şi pielea de pe noi. Anul trecut, preţul unui brad ajungea şi la 100 de lei. Este frumos, mai ales pentru copii să faci bradul, dar în condiţiile astea nu mai cumpăr nimic”, ne-a spus Alina Dumitrache, o târgovişteancă de 34 de ani.


Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite