Bonurile valorice acordate de Primărie, între legalitate şi ilegalitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, în cadrul unei întâlniri dintre prefectul Iancu Caracota şi membrii Consiliului Judeţean al Persoanelor Vârstnice s-a pus şi problema bonurilor valorice de 100 de lei pe care le acordă Primăria Târgovişte.

Pensionarii târgovişteni vroiau să afle clar criteriile care au stat la baza acestui ajutor bănesc. Iancu Caracota le-a explicat că nu se opune unui asemenea demers menit să-i ajute pe vârstnici într-o perioadă de criză, dar este adeptul respectării legalităţii.

„Din punctul de vedere al juriştilor noştri, care au înaintat la Primărie un recurs graţios, hotărârea este fundamentată în mod eronat. Modul de finanţare a asistenţei sociale se stabileşte prin legi speciale, care reglementează acordarea de prestaţii sociale şi furnizarea de servicii sociale.

În nici un act normativ nu se prevede acordarea de prestaţii sociale de tipul celor instituite prin hotărârea Consiliului Local. Mai mult, persoanele vizate de hotărârea Consiliului Local, pensionarii cu venituri mai mici sau egale cu 800 de lei, nu se pot încadra, în totalitate, în categoria celor care riscă marginalizarea socială, având în vedere că venitul minim garantat și chiar salariul minim pe economie sunt sub această limită de 800 de lei.

Conform legii, persoanele care riscă marginalizarea socială, inclusiv din rândul pensionarilor, ar fi trebuit identificate, iar măsurile de protecție ar fi trebuit acordate individual, în funcție de nevoi”, a precizat prefectul Iancu Caracota.

Edilul Târgoviştei consideră că Executivul „a făcut o faptă bună”, care nu intră în contradicţie cu legile României. Mai mult, Boriga îi asigură pe pensionarii cu venituri de până la 800 de lei că nu va întrerupe acest program.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite