Bolnavii stau trei într-un pat, iar consilierii judeţeni au timp de dispute politice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările la spital sunt boicotate de aleşi
Lucrările la spital sunt boicotate de aleşi

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa Florin Popescu a convocat o nouă şedinţă de îndată a legislativului dâmboviţean, cu un singur punct pe ordinea de zi - proiect de hotărâre privind aprobarea contractării unei finanţări rambursabile interne în valoare de 22.706.008,69 lei.

Şedinţa ar trebui să înceapă astăzi, 5 noiembrie, de la ora 9.00, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, principalul beneficiar al proiectului de hotărâre. Situaţia nu va fi însă deblocată nici de această dată, chiar dacă Popescu a apelat şi la o conferinţă de presă organizată la Bucureşti, la care a invitat toată media naţională şi pe reprezentanţii societăţii civile, în încercarea de a-i convinge pe aleşii judeţeni USL să-şi schimbe atitudinea.

Gabriel Grozavu - liderul consilierilor PNL - a anunţat deja că nu vor participa la nicio şedinţă convocată în incinta spitalului decât dacă ştie că există pregătită o cameră şi o cămaşă de forţă pentru preşedintele CJ Florin Popescu.

La rândul său, deputatul Ion Stan a precizat că aleşii PSD nu vor vota decât pentru jumătate din suma pe care Consiliul Judeţean intenţionează să o împrumute, întrucât cealaltă jumătate reprezintă bani pentru clientela politică, nicidecum pentru continuarea lucrărilor la Spitalul Judeţean.

Reamintim cititorilor noştri că lucrările de reabilitare şi modernizare a Spitalului Judeţean de Urgenţă sunt în întârziere de aproape 3 luni, întrucât aleşii judeţeni nu se înţeleg pe marginea proiectului de hotărâre. Conducerea Spitalului susţine că situaţia este deja imposibilă, dar ar putea să fie şi mai rău.

"Suntem cu spitalul închis la jumătate. Bolnavii sunt alergaţi prin tot oraşul. A venit frigul şi suntem asaltaţi de patologia de sezon. Avem şi câte trei bolnavi în pat", se plânge dr. Lavinia Ionescu – managerul unităţii medicale.

Aţi aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite