Târgovişte: Bolboci, locul ideal pentru verile toride

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În inima masivului Bucegi, printre alte minuni ale naturii, se află o zonă pitorească în care vă puteţi refugia din calea căldurii, lacul şi cabana Bolboci fiind o opţiune pentru petrecerea concediului.

Accesul în zonă se face din DN 71 ce leagă Sinaia de Târgovişte. La Cabana Bolboci se poate ajunge pe două drumuri, prin Cota 1000, Şaua Dichiu cu o lungime de 22 de kilometri, drum accesibil numai vara, sau din Moroieni pe la sanatoriu, pe un drum de 25 de kilometri, accesibil în orice anotimp.

Pentru iubitorii de drumeţii accesul se poate face pe diverse trasee turistice, cel mai cunoscut dintre ele fiind drumul de la Dobreşti, Scropoasa prin Cheile Zănoagei la Lacul Bolboci.

Un baraj artificial

Lacul Bolboci este un lac de baraj artificial situat pe cursul superior al râului Ialomiţa, în judeţul Dâmboviţa şi reprezintă una dintre atracţiile zonei. Acesta este protejat de coniferele ce îl încercuiesc şi poate cel mai curat lac din judeţ.

În anumite perioade ale anului, apa limpede  conferă privitorului un adevărat spectacol, culoarea acestuia fiind uneori de un verde smarald în funcţie de razele soarelui. Pentru sedentari dar mai ales pentru pescarii iubitori de păstrăv, lacul Bolboci poate fi ”excursia” ideală.

Cabana Bolboci la 1460 m

La o altitudine de 1460 de metri, pe Valea Ialomiţei, între Cheile Tătarului şi Cheile Zănoagei pe malul lacului Bolboci, cabana a fost construită între anii 1926-1928 cu ajutorul fraţilor Schill care exploatau pădurile de brazi din Valea Ialomiţei. A fost construită în interes turistic, iniţial din lemn şi acoperită cu şindrilă.

Cazarea se făcea numai pe perioada verilor pentru că nu avea sobă. În anul 1971 a fost acoperită cu tablă şi încălzită pentru a primi turişti şi pe perioada iernii.

Condiţiile sunt excelente, cabana fiind proaspăt renovată, are un restaurant cu o capacitate de 100 de locuri şi apă curentă. Încălzirea se face prin centrala termică ce oferă un confort sporit turiştilor. În sala de mese se pot servi produse naturale, mâncăruri gătite "ca la mama acasă", pregătite în gospodăria proprie a cabanei Bolboci.

În premieră, Cabana Bolboci vă oferă posibilitatea organizării unor nunţi inedite, pe malul lacului Bolboci la cort de cinci stele, cu o capacitate de la 100 la 1000 de persoane.

Puteţi opta şi pentru pensiune completă, trei mese pe zi plus cazare la 100 de lei de persoană. Cazarea pe noapte pentru o persoană ajunge la 30-40 de lei în funcţie de numărul de paturi din cameră.

Zona Bolboci, plină de atracţii turistice

Cabana Bolboci poate constitui pentru mulţi dintre dumneavoastră, punctul ideal de plecare în excursii scurte de două-trei ore prin împrejurimi, Cheile Zănoagei, Cheile Tătarului, Cheile Orzei, Peştera Ialomiţei, Canionul Horoabelor sau Padina fiind câteva dintre zonele pitoreşti care merită văzute.

De la cabană pot fi atinse şi obiectivele turistice înalte din masivul Bucegi, cum ar fi Crucea Caraiman, Sfinxul, Babele şi Vârful Omu, pentru aceste trasee fiind nevoie de condiţie fizică. Nu uitaţi să cereţi sfatul cabanierilor sau salvamontiştilor.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite