Bolboci, lacul din inima munţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lacul Bolboci
Lacul Bolboci

Acesta se află în Masivul Bucegi şi este un loc ideal pentru petrecerea timpului liber într-un cadru natural şi liniştit. Lacul a fost construit din piatră provenită de pe Muntele Zănoaga şi are un volum de 13 milioane de metri cubi. De aici se pot face drumeţii prin Cheile Tătarului.

Dacă ai în plan o escapadă în acest weekend, departe de griji şi de zgomotul maşinilor din oraş, atunci Lacul Bolboci este o destinaţie pe care ar trebui să o iei în calcul. Lacul artificial, construit din aroncamente - piatră provenită din cariera de pe Muntele Zănoaga,  care se află în Masivul Bucegi este cel mai mare din judeţ. Are un volum de 13 milioane de metri cubi şi se află într-o zonă mirifică, în inima munţilor. Aici se strâng apele Ialomiţei, blocate de un baraj. Pădurile dese, apa rece tot timpul anului care oglindeşte cerul, dar şi aerul curat fac ca Lacul Bolboci să fie minunat, un unde îţi poţi petrece timpul liber într-o linişte totală. “Este unul dintre acele locuri unde poţi să admiri adevărata frumuseţe a naturii, unde te poţi relaxa şi minuna de ceea ce vezi în jur. Am fost acolo de mai multe ori şi o fac în continuare, asta pentru că locul este minunat”, spune Ionuţ Dinu, un târgoviştean de 21 de ani.  De la Lacul Bolboci porneşte o conductă de aducţiune care trece direct prin munte până la hidrocentrala de la Scropoasa. Se poate ajunge aici prin mai multe căi, una ar fi traseul Târgovişte - Moroieni - Tabăra “Vânătorul” - Scropoasa - Cheile Zănoagei - Lacul Bolboci, însă se poate pleca şi din Sinaia, de unde mai sunt de mers doar opt kilometri până la lac. Cei care ajung aici se pot caza la Cabana Bolboci, care a fost construită în 1928 şi se află pe malul lacului.

Florile rare din Cheile Tătarului

Cheile Tătarului au o lungime de jumătate de kilometri şi se află chiar la coada lacului Bolboci şi este un loc recunoscut pentru vegetaţia termofilă, cu flori rare. Pe versantul stâng al Văii Tătarului se află intrările în Peştera Ursului şi Peştera Mică, cele mai înalte staţiuni paleolitice din România. Aceste două peşteri sunt interesante prin flora şi prin osemintele rămase de la populaţiile care le-au folosit ca adăposturi în perioadele de retragere a gheţurilor. “De la Bolboci poţi să pleci în drumeţie spre multe alte locuri interesante. Nu este o zonă foarte vizitată şi cred că ăsta este un lucru bun pentru că ramâne un decor natural şi liniştit. Este frumos să admiri lacul, mai ales dimineaţa”, spune Marius Niţu, un târgoviştean de 28 de ani.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite