Bogdan-Alexandru Bolovăneanu este preparatorul fizic al juniorilor Italiei la tenis de câmp

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La vârsta de zece ani dansa într-o trupă de break - dance iar acum are grijă de condiţia fizică a juniorilor Italiei la tenis de câmp. Bogdan-Alexandru Bolovăneanu este stabilit de opt ani în Italia, unde şi-a deschis o sală de fitness.

Bogdan povesteşte că de mic a avut înclinaţie către sport, către mişcare. La numai zece ani pleca prin ţară cu o echipă de break - dance cu care presta în pauzele spectacolelor susţinute de artişti consacraţi, precum Jean Constantin sau trupa de şoc „Romica Ţociu şi Cornel Palade”.  „Eram cu doi băieţi şi trei fete şi învăţam la Şcoala Nr. 9 din Târgovişte. Trupa a fost înfiinţată de noi şi se chema „Break Machine”. Ne antrenam la Casa Tineretului. Directorul de acolo, căruia îi mulţumesc şi acum, ne ajuta să mergem în spectacole prin toată ţara, în care dansam alături de mari nume ale scenei româneşti: Jean Constantin, Daniela Gyorfy, şi celebri Romică Ţociu şi Cornel Palade”, povesteşte Bogdan.

Antrenorul îşi aduce aminte cu plăcere de clipele minunate trăite alături de marii actori. „Am avut ocazia de a intra în simpatia acestor mari stele ale scenei româneşti. Ne sunau să ne întrebe dacă venim cu ei în următoarele spectacole. Erau nişte oameni deosebiţi, glumeţi şi se purtau cu noi ca cu nişte oameni mari, chiar dacă noi aveam o vârstă fragedă. În momentul în care a murit maestrul Jean Constantin am simţit o tristeţe nemărginită. România a pierdut un mare actor, poate cel mai mare”, spune cu regret în glas târgovişteanul.

Are grijă de viitorul Italiei în materie de tenis

A trăit tot timpul cu senzaţia că viitorul său nu este în România, aşa că după ce a terminat Facultatea de Sport a plecat în Italia. „În mintea mea aveam un vis - acela de a ieşi în Occident. Cunoştinţele mele în domeniul fitnesului erau nule. Nu ştiam să lucrez, nu ştiam absolut nimic din această artă. Însă, după ce am terminat facultatea, am plecat în Italia cu gândul de a munci şi de a mă întoarce acasă peste câţiva ani. Aici însă, viaţa mea a luat o altă turnură. M-am inscris la Academia de Fitnes iar după terminarea studiilor mi s-a propus să predau câteva specialităţi: tonifiere, step, forţa picioarelor, a coapselor şi a abdomenului. În prezent, sunt preparatorul fizic al Federatiei Italiene de Tenis pentru Juniori. Pe lângă asta, mai pregătesc şi grupa de copii din cadrul Federaţiei Italiene de Canotaj”, spune sportivul.

Bogdan îşi desfăşoară activitatea în cadrul „Fitness First” din Italia.

Întrebari si raspunsuri:

Cum e privit acest sport în Romania si în Italia?


„Nu vreau să jignesc pe absolut nimeni dar este o diferenţă abisală între cele două ţări din acest punct de vedere pentru că mentalitatea în Italia este alta. Aici oamenii au grijă de corpul lor. De exemplu, italienii ar renunţa la vacanţă doar pentru a-şi plăti în continuare orele de fitnes şi tratamentele estetice. Ei ţin foarte mult la imaginea lor, pe cand în România mentalitatea este mai puţin orientată către propria imagine”.

Care sunt planurile tale de viitor?

„Pe viitor, am de gând să înfiinţez prima „Academie de Fitnes” din România. Sper să pot face acest lucru cu ajutorul Federaţiei Române „Sportul Pentru Toţi” şi a Universităţii Valahia din Târgovişte. Sportul este mai mult decât necesar pentru absolut toate persoanele şi sper să pot face treabă bună şi în România”.

Ce-i place?
„Îmi iubesc corpul foarte mult dar nu sunt un narcisist. Îmi place să mă antrenez zilnic pentru a-mi menţine tonusul muscular. Dacă faci sport nu numai că arăţi bine la exterior, dar te simţi bine şi în interior”.
Ce nu-i place?
„Nu-mi place corupţia din România. Toată lumea încearcă să-ţi ia bani pe unde te duci. Nu poţi să închei un act fără să dai un ban ca treaba să meargă repede şi bine. Funcţionarii din România sunt corupţi”.

Profil:
Nume: Bogdan-Alexandru Bolovăneanu
Născut la 24 ianuarie 1975
Localitatea: Târgovişte
Studii: Facultatea de Sport, Bucureşti, Academia „Musica e Movimento”, a celebrului Igor Castiglia, din Italia
Familie: căsătorit

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite