Blocurile din centru, focare de infecţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locatarii din „H”-uri aruncă gunoiul pe scările boxelor. Deşi oamenii arată cu degetul spre firma de salubritate, deşeurile menajere sunt arucnate de fapt la voia întâmplării.

Blocurile din centrul oraşului, „H”-urile de vizavi de Mitropolie, sunt frumoase la stradă, însă în spatele lor se află grămezi de gunoaie, iar boxele acestora sunt focare de infecţie. Blocurile au fost renovate de curând, izolate termic şi cu o altă faţadă, iar în spate arată ca unele dintr-un cartier mărginaş, nicidecum din centrul oraşului. „Trec mereu pe strada îngustă din spatele acestor blocuri şi este multă mizerie. Sunt numai gunoaie pe acolo, greu închipuit. Oamenii aruncă gunoaiele la nimereală”, spune Maria Gropescu, o târgovişteancă care trece zilnic prin spatele acelor blocuri.

Locatarii aruncă vina în curtea Primăriei

Locatarii spun că ei nu au nicio vină şi că este treaba autorităţilor locale să ia gunoaiele de acolo. „Noi nu avem absolut nicio vină. Nu este treaba noastră să ridicăm gunoiul, ci a celor de la Primărie. S-a strâns mult gunoi acolo, dar trebuie să vină cineva să-l ia. Miroase îngrozitor şi, odată cu venirea căldurii, se poate transforma într-un adevărat focat de infecţie. Ce-i drept, mai sunt şi unii locatari care preferă ori să arunce gunoiul direct de la geam ori, de cele mai multe ori, îl aruncă oriunde numai în container nu.”, spune o locatară. Unii, încercând cumva să se scuze, au spus că de fapt sunt resturi de material rămase în urma reabilitării blocurilor, asta deşi acolo se regăsesc sticle, ambalaje şi alte deşeuri.

„Oamenii aruncă gunoiul de la geam”

Reprezentanţii firmei de salubritate PRESCOM susţin că ei nu au nicio vină şi că respectă contractul încheiat cu asociaţiile de proprietari.  „Lucrătorii noştri încarcă gunoiul de luni până vineri aşa cum este specificat în contract, din containere şi din boxe blocurilor. Însă oamenii coboară cu plasa de gunoi şi o aruncă pe scările boxelor. De asemenea, cei de la magazinele amplasate în acele blocuri ies pe gang şi în loc să pună gunoiul în container îl aruncă pe scări. Sunt şi foarte mulţi locatari care aruncă de la geam direct pe scări. Şi mai este şi vina firmelor care reabilitează, deoarece nu au pus şi ei un container mare al lor, au lăsat deşeurile acolo. Oamenii dacă văd o grămadă de gunoi sau moloz încep să arunce şi ei acolo”, spune Ana Maria Velici, administrator PRESCOM.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite