Biserica Geartoglu va fi deschisă pentru dreptcredincioşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stareţul şi călugării de la Mănăstirea Stelea nu vor mai ţine, de săptămâna viitoare, slujbele în cort.

Municipalitatea a reuşit să amenajeze corespunzător Biserica Geartoglu, care face parte din ansamblul monahal, astfel că, până la definitivarea lucrărilor de restaurare de la Mănăstirea Stelea, slujbele se vor oficia la Geartoglu, peste stradă.

Este o performanţă, ţinând cont de faptul că lăcaşul de închinăciune, cel mai vechi din Târgovişte, este închis dinainte de revoluţia din decembrie 1989.

"Ca să avem conştiinţa că vom aduce acest monument în stadiul frumos şi splendid de finalizare artistică şi arhitecurală, trebuie pe mai departe să luăm toate măsurile pentru ca Ministerul Culturii să-şi continue activitatea şi să se achite de obligaţia pe care şi-a luat-o cu ani de zile în urmă, şi anume să restaureze pictura acestei biserici", a punctat dr. ÎPS Nifon, arhiepiscop şi mitropolit al Târgoviştei.



Primarul Gabriel Boriga este mulţumit de ceea ce s-a realizat la Biserica Geartoglu. "Am reuşit într-o perioadă foarte scurtă de timp să amenajăm, să igienizăm, să refacem peisagistica unei zone care poate fi considerată începând de azi un punct de trecere pentru turişti, dar şi pentru târgoviştenii care vor să-şi găsească liniştea şi pacea.

La Biserica Sfântul Nicolae Geartoglu, a fost refăcută în totalitate peisagistica, s-a igienizat curtea şi a fost schimbat ăn totalitate interiorul. S-a pus mochetă. S-au cumpărat sfinte vase, sfinte cărţi, candelabre, astfel încât, în maximum 10 zile, alături de părintele stareţ de la Mănăstirea Stelea, să reuşim să introducem acest sfânt lăcăş de cult în circuitul normal şi să se poată desfăşura slujbele aici", spune Boriga.

image

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite