Biserica Geartoglu, neglijată de Ministerul Culturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ÎPS dr. Nifon, arhiepiscopul şi mitropolitul Târgoviştei, şi primarul municipiului, Gabriel Boriga, au făcut astăzi o inspecţie la biserica Mănăstirii Stelea, unde se execută lucrări de consolidare şi refacere a picturii.

Au mers de asemenea şi la Biserica Geartoglu, cel mai vechi monument al oraşului, care, în ultimii 20 de ani, a fost lăsat în paragină.

Deşi din punct de vedere patrimonial, biserica aparţine administraţie publice locale, consolidarea şi refacerea picturii nu pot fi realizate decât cu acordul Ministerului Culturii. În ultimii 10 ani, s-a investit cu ţârâita.

În 2010, Ministerul a alocat 30.000 de lei pentru un proiect pentru pictură. Anul acesta, nu s-a mai dat nimic.

ÎPS Nifon şi primarul Boriga şi-au exprimat încrederea că lucrările vor fi continuate, astfel încât Biserica Geartoglu să fie redată în circuitul turistic târgoviştean.

Primarul s-a arătat nemulţumit de faptul că Ministerul Culturii nu a gestionat aşa cum trebuie situaţia de la Biserica Geartoglu şi, în zece ani, nu s-a făcut mare lucru la acest monument de importanţă pentru Târgovişte.

Tânărul edil a promis că administraţia locală, atât cât poate, se va implica pentru a schimba decorul cenuşiu  care înăbuşă lăcaşul bisericesc.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite