Bilciureşti, cel mai mare depozit de înmagazinare a gazelor din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Depozitele de înmagazinare subterană a gazelor naturale reprezintă un factor extrem de important pentru asigurarea furnizării în timpul perioadelor cu cerere ridicată şi prin intermediul lor se poate face suplimentarea livrărilor în cazul diminuării producţiei interne şi a importurilor.

La începutul anului 2008, Romgaz anunţa investiţii de 500 de milioane de dolari până în 2012 pentru creşterea capacităţii de înmagazinare cu 40% la nivelul anului 2012. Astfel de la o capacitate de înmagazinare de 2,8 miliarde de metri cubi, anul viitor România trebuia să ajungă la o capacitate de 3,9 miliarde de metri cubi.

Depozitele de înmagazinare a gazelor naturale sunt Bilciureşti (judeţul Dâmboviţa) cu o capacitate de 1.130 de milioane de metri cubi, Sărmăşel (judeţul Mureş), cu o capacitate de 700 de milioane de metri cubi, Urziceni (judeţul Ialomiţa), unde se pot stoca 250 de milioane de metri cubi de gaze, Cetate (judeţul Dolj), cu o capacitate de 200 de milioane de metri cubi, Gherceşti (judeţul Dolj), cu 150 de milioane de metri cubi şi Bălăceanca (judeşul Ilfov), în care se pot stoca 50 de milioane de metri cubi de gaze naturale.

Citeşte mai mult pe ziarul financiar

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite