Beznă pentru 60 de minute în vechea Cetate de Scaun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipiul Târgovişte, alături de 1700 de oraşe din 108 de ţări, a participat la “Ora Pâmântului”. Acţiunea este  un semnal de alarmă asupra încălzirii globale tot mai accentuate din ultimii ani.

Nu este de glumit cu încălzirea globală. Asta pare să fi înţeles şi târgoviştenii care, aseară, la ora 20.30 au stins luminile de “Ora Pâmântului”. Timp de o oră, Complexul Naţional Muzeal Curtea Domnească, Turnul Chindiei din Târgovişte, precum şi cele mai importante artere din municipiu au ramas în beznă.

Startul s-a dat din varful Turnului Chindiei

Vechea Cetate de Scaun a Ţării Româneşti a fost în beznă conform programului, o oră. Startul s-a dat din vârful Turnului Chindiei. Străzi, clădiri importante, printre care şi Prefectura, bănci, au rămas în beznă timp de 60 de minute, fiind tras în acest fel, un semnal de alarmă asupra încălzirii globale. Peste 1700 de oraşe din 108 de ţări şi-au anunţat participarea la evenimentul din acest an.

“Când stingi un bec se aprinde o stea. Încearcă şi tu”


Ora Pământului s-a desfăşurat la Târgovişte sub deviza “Când stingi un bec se aprinde o stea. Încearcă şi tu”. “Am fost martori la aplicarea acestui proiect global şi în oraşul Târgovişte. În această seară toate luminile din oraş s-au stins. Este un semn de respect pentru Planeta Pământ, pentru Planeta din a cărei resurse trăim, este un semn de trezire a conştiinţei oamenilor cum că nu suntem doar simpli consumatori aici. Este locul unde trăim şi acest gest simplu de a apăsa pe un întrerupător timp de o oră, este poate un prim pas către convieţuirea cu natura, cu creaţia cu Dumnezeu aşa fel încât să putem lăsa planeta moştenire urmaşilor noştri. Autorităţile şi-au respectat înţelegerea şi au stins luminile în oraş”, a declarat Valentin Grigore, director Societatea AStronomica Romană de Meteori ( SARM).
 
“Ora Pământului” a fost marcată în 29 de oraşe din ţară

Romania a participat pentru prima oara la campania globala Earth Hour in calitate de ţară oficială în 2009. Anul trecut, două milioane de români au stins luminile în casele lor, potrivit Dispeceratului Energetic Naţional. Earth Hour îşi propune să-i determine pe oameni să conştientizeze una dintre cele mai mari ameninţări actuale - schimbările climatice. Programul "Ora Pământului" se află la a patra ediţie. Campania, a fost lansată în 2007, la Sydney, Australia, la iniţiativa Fondului Mondial pentru Natură.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite