Berceanu:USL a cerut controale ale Curţii de Conturi la CJ Suceava şi Dâmboviţa şi la unele primării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chestorul Senatului Radu Berceanu a anunţat luni, după şedinţa Biroului Permanent, că reprezentanţii USL au cerut o serie de controale ale Curţii de Conturi la CJ Suceava şi CJ Dâmboviţa, dar şi la primăriile din Craiova, Ploieşti, Deva şi Haţeg.

Berceanu a precizat că liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a solicitat în Biroul Permanent "să intre imediat în funcţiune" comisia de anchetă privitoare la activitatea autorităţii pentru restituirea proprietăţilor.

De asemenea, chestorul Senatului a menţionat că senatorul PNL Dan Radu Ruşanu a propus ca instituţia să ceară "Curţii de Conturi, în conformitate cu Regulamentul Curţii de Conturi în care spune că pot să ceară Camera sau Senatul să fie nişte controale dincolo de controalele obişnuite pe care le are în plan Curtea de Conturi".

"Au cerut control la CJ Suceava, CJ Dâmboviţa, Primăria Deva, Primăria Craiova, Primăria Ploieşti şi Primăria Haţeg", a menţionat Berceanu.

"E străvezie chestiunea, aşa că nu trebuie neapărat să fac eu cine ştie ce comentarii suplimentare (...) Văd că sunt din ce în ce mai multe lucruri făcute fără niciun fel de perdea, aşa, sau delicateţe", a comentat senatorul PDL.

"Se pot face controalele astea, acolo este domnul Nicolae Văcăroiu care împarte celorlalţi din Curtea de Conturi controalele şi nu era niciun fel de problemă să facă şi controalele astea, dar dumnealor probabil au ca scop politic să arate ce forţă şi ce muşchi politici au, şi mai ales ce fac când sunt ei la putere cu puterea, adică o exercită până la cotor", a mai spus Berceanu.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite