Bazinul de înot, închis din cauza unei defecţiuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Instalaţia de încălzire a apei a clacat după nicio lună de la darea în folosinţă a arenei.Deşi cunoştea foarte bine situaţia, administraţia i-a lăsat pe târgovişteni să bată drumul de pomană până în Micro III.

Bazinul sportiv de înot din Târgovişte este închis de aproape o săptămână. Autorităţile nu au anunţat nimic cu privire la faptul că târgovişteanul, în aceste zile toride de vară, nu poate să se mai răcorească. Am mers în Micro III, zona unde este amplasat bazinul de înot, pentru a vedea ce se întâmplă. Linişte cât cuprinde. Poarta de la intrare era legată cu sârmă. Prin faţa acesteia, se foiau câţiva tineri, dezamăgiţi că au venit la înot şi au găsit uşile încuiate. “Nu ştiam că sunt probleme. Am venit fiindcă ne propusesem să luăm lecţii de înot şi când colo bazinul este încuiat. Nici măcar nu s-a pus un anunţ pe uşă sau pe gard să ne spună de ce şi până când”, comenta un adolescent. Prin zonă, s-a zvonit că se face revizie tehnică la instalaţiile de climatizare şi de încălzire a apei. Şi asta la o lună de la inaugurare!

Specialiştii au venit tocmai din Italia
City managerul Târgoviştei, ing. Marius Constantinescu, a recunoscut că bazinul este închis de o săptămână. De ce nu a fost anunţat publicul, nu ştie. Nu intră în atribuţiile sale de serviciu. Cunoaşte doar faptul că s-a defectat instalaţia de încălzire a apei, adusă tocmai din Italia. Se aşteaptă sosirea specialiştilor. “Am chemat firma. Se întârzie fiindcă au venit tocmai din Italia. Vedem ce se întâmplă şi sperăm ca în zilele următoare defecţiunea să fie remediată, iar bazinul să fie redeschis publicului”, spune Constantinescu. Investiţia la bazinul de înot se ridică la aproximativ 550.000 de euro. În ziua tăierii panglicii inaugurale, primarul Gabriel Boriga era mulţumit că a putut să dea în folosinţă un bazin de capacitate semiolimpică la un preţ atât de accesibil. Dar, uite că minunea nu a ţinut decât o lună. Instalaţiile achiziţionate ieftin s-au defectat.

Acces ieftin, defecţiuni rapide
Taxele de acces la bazinul de înot sunt accesibile pentru orice buzunar: 10 lei/zi pentru adulţi; 5 lei/zi pentru copiii cu vârsta sub 14 ani şi 7 lei/zi în cazul elevilor, studenţilor şi grupurilor organizate de peste 10 persoane. Pasionaţii de înot vor putea să contracteze şi abonamente lunare, trimestriale sau semestriale, caz în care preţul scade considerabil. Târgoviştenii speră să nu devină obişnuinţă defectarea instalaţiilor. „Dacă au picat după o lună, mă întreb ce va fi la iarnă. Bine că sunt în garanţie, că altfel nu încasau cât trebuia să plătească pentru reparaţii”, spune un locatar din Micro III.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite