Târgovişte: Tânăr electrocutat în campania electorală a lui Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Tânăr electrocutat în campania electorală a lui Băsescu
Târgovişte: Tânăr electrocutat în campania electorală a lui Băsescu

Dâmboviţeanul a scăpat cu viaţă după ce a căzut de la o înălţime de trei metri  Reprezentanţii PDL spun că Alexandru Radu, în vârstă de 19 ani, lucra voluntar la lipirea de afişe şi bannere electorale în localitate

Alexandru s-a trezit la ora 7.00 dimineaţa, cu chef de muncă. “Parcă l-a tras aţa”, spun părinţii acestuia. S-a dus la prietenul său cel mai bun şi au plecat împreună să lipească afişe electorale prin sat. La un moment dat, au ajuns în faţa unor stâlpi de înaltă tensiune şi s-au hotărât să amplaseze şi acolo un banner cu Traian Băsescu.

Martorii evenimentului din satul Hanul din Pană, comuna Ulieşti, spun că, deşi băiatul fusese avertizat să nu se urce, acesta nu a ascultat de sfaturile lor. Nu era asigurat cu nicio coardă, nu avea scară şi a ignorat complet panoul de avertizare montat pe stâlp. Cu mare dificultate a reuşit să lege bannerul de stâlp, însă, din neatenţie, când a vrut să coboare, a atins cu capul un fir electric şi s-a electrocutat. A căzut inconştient, de la peste trei metri înălţime, direct într-un şanţ.

Nu a ascultat de sfaturile bătrânilor

“El participa la campania electorală a Partidului Democrat Liberal (PDL), lipea afişe. Pădurarul satului a văzut că vrea să se urce pe stâlp şi l-a avertizat pe tânăr de pericolul care-l paşte. Spunea “lasă-mă în pace, lasă-mă în pace”. O fi fost băut, nu ştiu. Celălalt băiat, care era cu el, a refuzat să se urce, dar el s-a urcat şi urcat a fost. A atins cu capul firele de curent”, a declarat un bătrân, martor la întreaga scenă.

“Trebuia să mă urc şi eu, dar nu am vrut. Nu aveam nici scară şi nici sfoară şi atunci a spus că se urcă el. Când l-am văzut plin de sânge, am sunat la poliţie şi la salvare”, ne-a povestit Lucian Mihăilescu, colegul său de echipă.

Grijă de la partid

“M-au sunat băieţii din organizaţia Ulieşti spunându-mi că, atunci când au vrut să monteze un banner, un băiat s-a electrocutat. Imediat după ce am auzit, am venit la spitalul din Găeşti, dar tânărul fusese transferat la Spitalul Universitar din Bucureşti. O să mă duc acolo să nă interesez de starea sa. Am înţeles că nu este chiar atât de grav”, a declarat Iulian Vladu, deputat PDL în Colegiul Găeşti.

CASETA

Contract cu Electrica pentru afişe


Reprezentanţii PDL spun că tânărul electrocutat avea voie să lipească afişe şi să monteze bannere pe stâlpii de înaltă tensiune, întrucât există un contract între partid şi SC Electrica SA. Băiatul făcea această muncă voluntar, fără a primi vreun ban de la partid. Tânărul a fost operat ieri, în secţia de chirurgie plastică a Spitalului Universitar din Bucureşti, iar acum este stabil. “Este conştient, poate vorbi, însă are o rană destul de urâtă în zona gâtului care necesită atenţia medicilor”, ne-a declarat azi-dimineaţă deputatul Iulian Vladu.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite