Baronul Florin Popescu a îngrășat mafia PDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Că banul public este la cea mai mare căutare atunci când e vorba de îmbogăţiri rapide, nu mai este o noutate pentru cineva! Dar ca să atribui toate contractele bănoase unor firme conduse de cei din familia ta sau înregimentaţi în sarabanda băsistă, fără ca măcar vreunul dintre aceste contracte să fie dus la bun sfârşit, este ceva care frizează spectrul penal.

Sursa: http://www.ziuanews.ro

Acest lucru însă nu pare să-l deranjeze pe baronul dâmboviţean Florin Popescu (foto), nimeni altul decât preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, ales pe listele PDL.

De cum a preluat frâiele Consiliului Judeţean şi s-a înscăunat „nabab" al judeţului, Florin Popescu a avut grijă ca banii publici de care dispunea vistieria Consiliului să intre, în primă fază, direct în buzunarele familiei sale. Procedura este extrem de simplă şi la-ndemâna oricui: Consiliul Judeţean organizează licitaţii sau atribuie contracte direct, iar o firmă este abonată la aceşti bani. Firma în cauză, SC PROCOR SA, aparţine unui anumit Florin Adrian Dragomir, născut în Medgidia, judeţul Constanţa. Partea ciudată a ecuaţiei o reprezintă modul în care Dragomir a intrat în posesia firmei. El a cumpărat fictiv acţiunile tatălui preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Nicolae Popescu, şi pe cele preşedintelui Florin şi ale fratelui acestuia, Cătălin. Astfel, imediat după alegerile din 2008, după ce Florin a ajuns la cârma judeţului, firma controlată de el şi de familie a fost înstrăinată cu suma de 14 miliarde de lei vechi. Astfel, numele care apărea la licitaţiile sau atribuirile de contracte dinspre Consiliul Judeţean Dâmboviţa, teoretic, nu aparţinea niciunui membru al familiei Popescu. Cu toate acestea, într-o hotărâre AGA, publicată în Monitorul Oficial, Popescu-tatăl este împuternicit cu drepturi depline în societate. Astfel, s-a ajuns în situaţia în care fiul, preşedintele CJ Dâmboviţa, tăia panglica ori de câte ori firma tatălui mai inaugura câte un obiectiv.

CJ Dâmboviţa a început să pompeze zeci de miliarde de lei în firma condusă din umbră de preşedintele forului decizional din judeţ. După o primă infuzie de 11 miliarde de lei, pompaţi în februarie 2009, a urmat investiţia de „Amenajare şi regularizare Pârâu Alb", în localitatea Pietrari, care a avut o valoare de 21 de miliarde de lei, fără TVA, din care 40% o reprezintă contribuţia CJ Dâmboviţa, restul de 60% fiind suportat de Administraţia Fondurilor de Mediu de la Consiliul Local Pietrari.

În vizorul Curţii de Conturi!

Deși a primit o grămadă de bani de la Guvern, SC Procor SA nici măcar nu și-a făcut treaba, în complicitate cu autoritățile locale. Un raport al Curții de Conturi semnealează fraude în derularea contractului încheiat între primăria comunei Glodeni și firma familiei Popescu, privind obiectivul de construcție de poduri în mai multe sate. „S-au făcut cheltuieli nelegale în sumă totală de 271.576 lei (2,7 miliade lei vechi), prin acceptarea la plată, în cazul obiectivului de investiții << Pod peste pârâul Slănic la Fântâna Rece, la Ciocănica, la Murga, pod peste Valea Laculete la Mădărănești 1 și Mădărănești 2 >>, a unor situații de lucrări supraevaluate, care cuprind coeficienți de actualizare a prețurilor în condițiile în care autoritatea contractantă nu a precizat în niciun document modul de ajustare a prețului. În timpul misiunii de audit, entitatea a calculat foloase nerealizate pentru suma de 271.576, în valoare de 15.163 lei. De asemenea, inspectorii Curții de Conturi au descoperit că „s-au efectuat plăți nelegale în sumă de 16.543 lei către SC Procor SA, reprezentând contravaloare lucrări decontate în plus fața de devizul ofertă. Astfel, s-au acceptat la plată cantități de lucrări la care se renunțase, iar în alte cazuri, cantități de lucrări mai mari decât cele din notele de comandă suplimentare".

Tun de 24,5 miliarde de lei la Bezdead

Următoarea licitaţie câştigată de firma deputatului Florin Popescu, imediat după apariţia OG 7/2006, a fost organizată în 18 ianuarie 2007, la Bezdead. Firma deputatului PDL Florin Popescu alerga la cea de-a doua licitaţie pentru a câştiga execuţia a două punţi pietonale şi a unei apărări de mal. Trei lucrări pentru care Guvernul României a plătit 24,5 miliarde de lei. Constructorul PROCOR a încasat 23,11 de miliarde de lei, firma de consultanţă SC MOB-VAD SRL - a lui Mihai Vădan - a încasat 449 de milioane de lei, iar proiectantul SC BETARMEX SRL, din Bucureşti, reprezentat legal de Florin Burtescu, a primit 870 de milioane de lei. La licitaţie s-au înscris încă două firme, SC CONSTRUCŢII MUNTENIA SA, firma unui vicepreşedinte PDL, Cucu Aurel, şi SC CONSTRUCŢII FEROVIARE CRAIOVA SA. Licitaţia din 18.01.2007 a câştigat-o PROCOR, firma deputatului PDL Florin Popescu. A câştigat licitaţia de la Bezdead de 24,5 miliarde de lei, la o lună şi jumătate după ce o câştigase pe cea din Vişineşti, de 39 de miliarde de lei.

Glodeni, podeţe de 23,5 miliarde de lei!

Cazul de la Glodeni este emblematic pentru afacerea cu zeci de miliarde de lei dirijată într-un vădit interes personal spre firma PROCOR. Licitaţia a fost organizată în 22.02.2007 de primarul PDL Petre Dinu. Firma PROCOR nu a avut contracandidaţi la această licitaţie de şapte (!) poduri. „PODURI" sunt botezate în documentele oficiale. Ele sunt în realitate nişte podeţe, pentru care Guvernul României a plătit constructorului PROCOR SA - 21,59 miliarde de lei, proiectantului PRODUCTIL SRL - 980 de milioane de lei, iar firmei de consultanţă MOB-VAD SRL, 737 de milioane de lei. Aşadar, peste 23 de miliarde de lei vechi au înghiţit cele șapte „poduri" din Glodeni, în zonele Fântâna Rece, Ciocănică, Murga, Livezi, Malu Mierii, Mădărăneşti I şi Mădărăneşti II.

Gunoierii bucureşteni câştigă la Dâmboviţa!

Un alt matrapazlâc al preşedintelui CJ Dâmboviţa îl reprezintă contractul încheiat cu firma Supercom SA. Dubioasa afacere a gunoaielor lui Florin Popescu a demarat pe 29 octombrie 2009, imediat după ce Elena Udrea a preluat interimatul Ministerului Mediului. llie Ciuclea este şeful Departamentului de Mediu din UNPR. Ciuclea a participat singur la licitaţie. Consiliul Judeţean Dâmboviţa a atribuit contractul către Supercom, având o valoare fără TVA de 270.058.664 de lei, ceea ce cu TVA înseamnă 334.872.879,76 lei, adică 80 de milioane de euro. Aceşti bani sunt asiguraţi de la bugetul Consiliului Judeţean Dâmboviţa, în anunţul de atribuire publicat pe SEAP fiind stipulat clar că acest contract nu este legat de vreun program sau proiect finanţat din fonduri comunitare. Firma lui Ciuclea a fost cândva a soțului Elenei Udrea, Dorin Cocoș.

Ilie Ionel Ciuclea este acționar în cadrul societății Supercom SA, alături de alte șase persoane din familia sa. Astfel, în societate mai dețin acțiuni Paula Ciuclea, născută pe 1 ianuarie 1945, Maria Cristina Ciuclea, născută pe 13 iulie 1969, Roxana Magdalena Ciuclea Georgescu, născută pe 13 iulie 1973, dar și Gheorghe Valentin Bubu și Florina Bubu.

În același caiet de sarcini, autoritatea contractantă, recte Consiliul Județean Dâmbovița, arată că va pune la dispoziția firmei concesionare tot ce are nevoie pentru desfășurarea activității. Așadar, Supercom SA București va beneficia din partea instituției conduse de Florin Popescu de un număr de 115.517 pubele din plastic cu capacitatea de 120 de litri, de 4.550 de containere din plastic cu capacitatea de 1.100 de litri fiecare și de 84 de containere metalice cu capacitatea de zece metri cubi fiecare. Mai mult, tot Consiliul Județean Dâmbovița va pune la dispoziția firmei prim-vicepreședintelui UNPR București, 18 autogunoiere cu bază, două containere, șase tractoare și șase remorci.

PDL-ul cucereşte munţii Bucegi!

Cabanele din Munții Bucegi sunt executate de două firme apropiate PDL. Salvamontul de la Zănoaga și Cabana Dichiu sunt construite de SC Confort Dâmbovița, firma care a sponsorizat campaniile electorale ale PDL din perioada 2008-2009, potrivit Monitorului Oficial al României. Campingul Zănoaga și Cabana Podu cu Flori sunt construite de SC U.V. Service SRL, care aparține consilierului municipal PDL Băluță Vasile.

Lucrarea a fost atribuită unui sponsor de partid, Confort Dâmboviţa SA, o firmă locală bine înfiptă în realităţile politice şi economice din judeţ. Atribuirea s-a făcut în octombrie 2009, ca urmare a unei licitaţii atât de transparente, încât s-a găsit un singur participant. Care, de altfel, a fost declarat câştigător. Valoarea lucrării este de 1,9 milioane de lei, fără TVA, iar suma a fost deja suplimentată de CJ, în condiţiile în care nu a fost finalizată nici măcar etapa construcţie „la roşu" a cabanei şi oricine ştie că presiunea pe costurile unei lucrări o reprezintă finisajele unui imobil, şi nu structura de beton şi cărămidă care poate fi foarte uşor calculată de la început.

Prieten la cataramă cu Sorin Ovidiu Vîntu!

Florin Popescu a dat, la începutul anului 2010, nu mai puţin de un milion de euro, din banii contribuabililor, către SC The Money Channel Consulting SRL, o firmă a lui Vîntu. Milionul de euro reprezintă contravaloarea a trei contracte încheiate de CJ Dâmboviţa, în 16 februarie 2010, cu SC The Money Channel Consulting SRL, pentru „reconstrucţie ecologică forestieră" la Bezdead, Conţeşti şi Runcu. Acestea nu sunt însă primele afaceri derulate de Florin Popescu şi firmele lui Vîntu. Contractele din 2010 se adaugă la lista contractelor de peste 12 miliarde de lei vechi încheiate de preşedintele CJ din decembrie 2008 şi până în prezent, semn că la mijloc e vorba de o relaţie de durată, trainică, bazată pe frăţia banilor. SC The Money Channel Consulting SRL a primit botezul în afaceri chiar în Dâmboviţa, de la „Naşul" Florin Popescu, iar cu „cifra de afaceri de 4 miliarde lei din 2008" s-a plimbat apoi pe la toate licitaţiile din România, invocând bineînţeles experienţa în afaceri.

Mădălin Pribu

Sursa: http://www.ziuanews.ro

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite