Târgovişte: Trei magazine au ars în Piaţa Bărăţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei magazine din Piaţa ”Bărăţiei” (2 Brazi) au ars, noaptea trecută, unul dintre ele fiind distrus aproape în totalitate. A existat pericol de explozie, intrucât într-unul dintre magazine, se aflau cinci butelii.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Basarab I“ Dâmboviţa, Gabriel Gătej, a declarat, pentru „Adevărul de Seară“ că incendiul a pornit de la un sistem de gătit necorespunzător. De la acesta s-au aprins ambalajele de la fructe şi de la legume.

Flăcările au cuprins imediat mai mult material plastic amplasat lângă aragaz şi s-au extins cu repeziciune la două magazine de haine. Acestea au ars în proporţie de 20%.

image



La un pas de explozie

În magazinul în care a pornit incendiul se aflau cinci butelii, iar una dintre ele, încărcată recent, a fost găsită de pompieri cu robinetul deschis.

„Una dintre butelii era încărcată, iar celelate patru erau goale. Pompierii care au intervenit au răcit în permanenţă zona pentru că exista un real pericol de explozie“, a explicat Gabriel Gătej.

Cei 12 pompieri sosiţi la faţa locului cu trei autospeciale s-au luptat cu flăcările mai bine de două ore şi jumătate. Incendiul a fost anunţat la ora 23.20 şi a fost stins la ora 1.43.

Vânzătoarea unuia dintre magazinele de îmbrăcăminte afectate de incendiu a declarat că a aflat ce s-a întâmplat în această dimineaţă, când a venit la lucru. A anunţat patronii magazinului, care locuiesc la Bucureşti, şi încă nu ştie dacă magazinul este asigurat sau nu.

Cercetările vor continua pentru a se stabili pagubele produse de flăcări.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite