Bani europeni nerambursabili pentru Cetatea Târgoviştei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oraşul îşi va schimba înfăţişarea prin implementarea unor proiecte de peste 85 de milioane de euro. În 2011, vor primi o faţă nouă cinci cartiere ale municipiului, şoseaua de centură şi instituţiile de învăţământ. În acelaşi timp, vor fi puse în valoare şi obiectivele istorice.

Administraţia Târgoviştei a pornit în noul an cu motoarele turate la maximum, având de cheltuit 85 de milioane de euro, fonduri europene nerambursabile pentru modernizarea municipiului. Cea mai mare investiţie, dacă este să ne raportăm la valoare şi arie de cuprindere - Planul Integrat de Dezvoltare Durabilă – se va implementa în următorii trei ani.

„Este un proiect de 34 de milioane de euro care va cuprinde cinci zone importante ale oraşului: Micro VI, XI, XII, Aleea Trandafirilor şi Cartierul CFR. Vor fi refăcute în totalitate infrastructura rutieră, cea de apă şi canalizare, spaţiile verzi, parcările şi va fi modernizată reţeaua de  iluminat public. În plus, toate cele cinci cartiere vor fi monitorizate video prin amplasarea de camere de luat vederi”, spune primarul Gabriel Boriga.

Alte 20 de milioane de euro vor fi utilizate pentru reabilitarea drumului de centură, care va măsura 13,8 km.Ruta ocolitoare va avea patru benzi de circulaţie, marcaje şi indicatoare de ultimă generaţie. De asemenea, vor fi lărgite toate cele patru poduri rutiere şi se vor construi patru sensuri giratorii.

Vom avea Complex turistic de nataţie


Municipalitatea şi-a fixat ca obiectiv pentru 2011, pe lângă cele 85 de milioane de euro pentru care au fost semnate deja contractele de finanţare,  atragerea altor fonduri nerambursabile pentru dezvoltarea oraşului.

Este vorba despre următoarele proiecte: Complex Turistic de Nataţie Baza de Agrement Crizantema – 19 milioane de euro; îmbunătăţirea iluminatului stradal prin surse regenerabile în toate zonele oraşului – 14,5 milioane de euro; reabilitarea şi modernizarea Liceului Petru Cercel – 1,6 milioane de euro şi promovarea turistică a bisericilor şi monumentelor – şapte proiecte în valoare totală de 1,5 milioane de euro.  Se adaugă investiţiile care vor fi realizate cu finanţare locală sau guvernamentală.

„În primăvară, imediat ce temperaturile ne vor permite, vom demara lucrările pe Calea Domnească şi Calea Bucureşti, unde vor fi turnate covoare asfaltice, se vor înlocui bordurile şi se vor reface trotuarele”, spune Gabriel Boriga.

image

Cel mai grandios proiect pe care-l pregăteşte administraţia locală pentru anul în curs, încercând să obţină fonduri europene nerambursabile, vizează punerea în valoare a Şanţului Cetăţii, monument istoric de valoare naţională unic în lume. Pentru refacerea acestui obiectiv rămas moştenire de pe vremea domnitorului Matei Basarab va fi nevoie de 17 milioane de euro.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite