Târgovişte: UPDATE: Virgil Bănescu a fost înmormântat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: UPDATE: Virgil Bănescu a fost înmormântat
Târgovişte: UPDATE: Virgil Bănescu a fost înmormântat

Poetul Constantin Virgil Bănescu a fost înmormântat astăzi. La ceremonie au participat peste 200 de persoane, printre care s-au numărat cadre didactice, prieteni, membri ai Uniunii Scriitorilor sau ai cenaclului literar “Elena Văcărescu”.


Boala mea cea mai mare e faptul că sunt în viaţă”. Acesta era conţinutul biletului de adio lăsat de poetul Constantin Virgil Bănescu în seara în care s-a sinucis. Potrivit Inspectoratului de Poliţie Dâmboviţa, acesta lua de mai mult timp tratament antidepresiv şi ameninţase de mai multe ori că se sinucide. „Era depresiv. Şi familia, şi prietenii au declarat că a ameninţat de mai multe ori că se sinucide”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dâmboviţa, Ioana Preda. În camera în care a fost găsit mort de mama sa se aflau mai multe flacoane de medicamente toate goale.

Virgil Bănescu avea o fetiţă de 4 ani, dintr-o căsătorie anterioară. Mugur Grosu publică pe blogul său personal o discuţie pe mesenger purtată cu poetul târgoviştean. Din discuţia destul de lungă am reţinut câteva idei. Virgil spunea că nu poate adormi.

“Nici cu vin, nici cu pastile nu m-a luat somnul. La adormit e mai greu. Cu somnul n-am probleme, doar cu adormitul”, spunea poetul în discuţia publicată pe http://mugurgrosu.blogspot.com/2009/08/piatra.html. Tot el îl întreabă pe Mugur Grosu dacă i s-a întâmplat să nu găsească sens în nimic şi îi mărturiseşte “io nu mai găsesc de nici un fel”.

De asemenea, îi mărturiseşte că ar vrea să se retragă într-un spital unde să stea să scrie şi să citească. “Io vreau să mă retrag într-un spital la un moment dat şi să mă ocup numai de scris şi citit acolo, un timp. Cred foarte tare în teoretizarea propriei scriituri. În cea făcută de alţii nu cred în general”, mai scria Virgil Bănescu.

Înmormântarea a avut loc astăzi.

Virgil Bănescu era licenţiat al Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice şi membru al Uniunii Scriitorilor. A publicat volumele de poezie “Câinele, femeia şi ocheada” (Ed. Timpul, Iaşi, 2000), “Floarea cu o singură petală” (Ed. Junimea, Iaşi, 2002) şi “Acelaşi cer ce nu e” (Ed. Vinea, Bucureşti, 2006). Potrivit site-ului www.rocultura.ro,  a fost tradus în germană, spaniolă şi slovenă.

A primit Premiul Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti şi Premiul „Hubert Burda” pentru tineri poeţi din Europa de Est. De asemenea, Virgil Bănescu a beneficiat de burse literare în Germania.

Înmormântarea a avut la astazi la cimitirul "Suseni" din Târgovişte şi a fost condus pe ultimul drum de peste 200 de persoane.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite