Târgovişte: Poetul Virgil Bănescu a murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Poetul Virgil Bănescu a murit
Târgovişte: Poetul Virgil Bănescu a murit

Poetul târgoviştean, autor a trei volume de versuri, s-a stins din viaţă la doar 27 de ani.

Poetul târgoviştean Virgil Constantin Bănescu, în vârstă de doar 27 de ani, a încetat din viaţă, azi-noapte. Încă nu se cunoaşte cauza morţii premature.

Virgil Bănescu era licenţiat al Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice şi membru al Uniunii Scriitorilor. A publicat volumele de poezie “Câinele, femeia şi ocheada” (Ed. Timpul, Iaşi, 2000), “Floarea cu o singură petală” (Ed. Junimea, Iaşi, 2002) şi “Acelaşi cer ce nu e” (Ed. Vinea, Bucureşti, 2006). Potrivit site-ului www.rocultura.ro,  a fost tradus în germană, spaniolă şi slovenă.

A primit Premiul Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti (2001) şi Premiul „Hubert Burda” pentru tineri poeţi din Europa de Est. De asemenea, Virgil Bănescu a beneficiat de burse literare în Germania.

Prietenii şi cunoscuţii şi-au exprimat surprinderea la aflarea fulgerătoarei treceri în nefiinţă.

“Nu-mi vine să cred că a murit Bobiţă, aşa cum îi spuneam noi la Cenaclul Elena Văcărescu. Dumnezeu să-l odihnească în pace”, a declarat Andrada Vissarion, colegă cu Virgil pe vremea când activa la cenaclul târgoviştean.

"Mi-a spus şi mie un prieten că a fost găsit fără suflare dimineaţă, în casă", a precizat Radu Maniţiu, un alt coleg de cenaclu.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite