Băieţel de 7 ani, în comă după ce a fost lovit în zona capului de un cal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un băieţel de numai 7 ani, din comuna Dragodana, a intrat în comă de gradul I, după ce a fost lovit de un cal.

Mihai, lăsat nesupravegheat, a plecat cu sora mai mare, de 11 ani, pe islaz, să se joace. Copilul s-a apropiat prea mult de un cal care păştea şi, fără să-şi dea seama că va stârni furia cabalinei, l-a trosnit cu o nuia. Animalul s-a speriat şi, în câteva fracţiuni de secundă, l-a lovit pe micuţ în zona capului cu copita. Băiatul a fost doborât instantaneu, rămânând inconştient într-o baltă de sânge. Sora sa a fugit acasă şi i-a alertat pe părinţi.

A fost sesizată Protecţia Copilului

Mihai a fost transportat de poliţiştii din comună la Spitalul Găeşti. Medicii de aici, constatând că starea băieţelului este foarte gravă, au chemat un elicopter SMURD pentru a-l duce la Bucureşti. „În afara traumatismului cranio-facial provocat de o lovitură puternică, copilul mai prezenta şi o plagă tăiată. Dacă se va interveni chirurgical de urgenţă, viaţa lui poate fi salvată”, spune dr. Elena Olaru, directorul Spitalului Găeşti. 

Poliţia a sesizat Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa pentru a efectua o anchetă socială şi a lua măsuri în conformitate cu legea. Băieţelul provine dintr-o familie săracă şi mai are acasă patru fraţi. Cerasela Gurgu, purtător de cuvânt la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, ne-a declarat că s-a cerut Primăriei Dragodana să meargă la faţa locului pentru a constata condiţiile în care trăiesc copiii.

Dacă se va considera că a fost vorba de neglijenţă din partea părinţilor, fraţii Marin vor fi preluaţi în regim de urgenţă.

Medicii de la Spitalul Bagdasar Arsenie din Bucureşti au reuşit să-l stabilizeze pe Mihai, însă băieţelul nu a ieşit încă din comă.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite