Bacalaureatul 2010, obligaţie de serviciu?!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
No title
No title

Profesorii din comisiile pentru examinarea orală la probele de bacalaureat nu ştiu încă dacă vor fi plătiţi pentru supravegherea şi evaluarea elevilor. În 2009 au primit câte doi lei pentru fiecare elev examinat, iar o zi de supraveghere a fost plătită cu 25 de lei.

Anul acesta, este foarte probabil ca aceeaşi activitate să fie mai degrabă o acţiune obligat-voluntară. “Nu se ştie încă dacă vor fi plătiţi profesorii examinatori, aşteptăm un ordin din partea ministerului prin care se va clarifica această situaţie, ordin care, cel mai probabil, va fi emis în luna iunie, înainte de probele scrise din sesiunea de bacalaureat”, a declarat Marius Popescu, purtător de cuvânt al Sindicatului Liber din Învăţământ Dâmboviţa.

Orele de română se ţin, pe perioada bacalaureatului, de profesori la alte discipline

Pentru a nu fi dat peste cap programul în cele trei zile în care se susţin probele orale la limba română, directorii liceelor au întocmit un orar, astfel încât orele să fie acoperite. „Profesorii de alte discipline care au ore la clasa a XII-a vor ţine orele de limba română la clasele mai mici. E clar că acei profesori nu vor putea să predea română dar important este să intre cineva la clasă. Vrem să ne asigurăm că elevii sunt supravegheaţi”, a declarat Mihaela Anton, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa. „Oricum directorii liceelor au întocmit un orar astfel încât toate clasele să fie acoperite şi să nu fie perturbat procesul de învăţământ la celelalte clase”, a adăugat Mihaela Anton. În zilele în care elevii nu sunt programaţi la examen, orele se desfăşoară conform programului normal. În programa şcolară sunt prevăzute, în funcţie de disciplină, între trei şi cinci ore la dispoziţia profesorului. Conform purtătorului de cuvânt al ISJ Dâmboviţa, cel mai probabil în acele ore se vor recupera orele pierdute, se va reveni asupra tematicii şi se vor fixa cunoştinţele.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite