Târgovişte: Terasele şi parcurile au fost căutate de candidaţii la Bacalaureat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii s-au relaxat înainte de examen plimbându-se prin parc sau cu prietenii la o terasă. Unii, puţini la număr, au mers în cluburi. Examenul de maturitate începe mâine.

Absolvenţii de liceu sunt aşteptaţi, de mâine, în sălile de examen pentru a susţine Bacalaureatul. Mulţi dintre ei au ales să se relaxeze, în weekend, pentru a începe în forţă seria de examene, menită să le certifice maturizarea.

Terasele au fost cele mai căutate de absolvenţii de liceu, care s-au relaxat cu prietenii şi colegii, discutând pe marginea posibilelor subiecte de la prima probă.

“Am învăţat foarte mult în ultimele săptămâni, dar am senzaţia că nu mai ştiu mai nimic. M-am mai uitat şi astăzi pe notiţele mele, însă am ceva emoţii. Am ieşit apoi să iau o gură de aer şi m-am întâlnit cu câţiva prieteni care au trecut de acest hop. Ei m-au mai liniştit”, a declarat Anda Petrescu, una dintre candidatele la bacalaureat.

O plimbare în parc înainte de Bac

Alţii au preferat să se plimbe prin parc, să se bucure de aerul proaspăt şi să mediteze la ce îi aşteaptă, de mâine.

“Zilele acestea încerc să mai fundamentez materia. Diseară, merg să mai consult listele. Trebuie însă să mă relaxez, aşa că voi ieşi în parc să mă plimb, poate la o terasă. Nu am foarte mari emoţii pentru că voi da la Medicină şi media de la Bacalaureat nu este luată în considerare”, a precizat Cezar Traşcu, absolvent al Colegiului Naţional “Constantin Carabella”.

image



Unii absolvenţi au mers în cluburi

Au fost şi elevi care au simţit că cel mai bine vor elimina stresul prin dans, astfel că au mers pentru câteva ore în pub.

“Am dat o fugă în pub, aseară, dar nu am stat mult. În această seară, nu voi mai merge pentru că trebuie să mă odihnesc înainte de examen. O să treacă şi examenul acesta. Nu m-am stresat eu foarte tare cu el”, a menţionat Adriana C.

“La noi sunt petreceri tematice, iar adolescenţii nu prea vin. Nici aseară nu au fost decât câţiva. Suntem căutaţi, mai mult de tinerii de peste 20 de ani”, a declarat Silviu Ghincaru, patronul unui pub din Târgovişte.

image



15 centre de examinare

În judeţul Dâmboviţa, sunt peste 4.400 de candidaţi, repartizaţi în 15 centre de examen. De supravegherea acestora, se vor ocupa peste 800 de asistenţi şi sunt aproape 700 de profesori evaluatori.

Examenul începe cu proba orală la Limba şi Literatura Română, care se va desfăşura pe parcursul a două zile, luni şi marţi. Elevii trebuie să consulte fişele din centrele de examen pentru a vedea în ce zi şi la ce oră sunt programaţi.

Ultima probă va avea loc pe data de 2 iulie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 9 iulie.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite