BILANŢ: Activitatea parlamentarilor de Dâmboviţa în cifre şi prezenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După 2 ani de mandat, Dâmboviţa este un judeţ de mijloc. Ne situăm pe locul 21 în top, cu o prezenţă de 60,9% a senatorilor şi pe locul 22, cu o prezenţă de 69,9% a deputaţilor.

Şi-au îndeplinit cei trei senatori şi opt deputaţi de Dâmboviţa misiunea pentru care i-au trimis alegătorii în forul legislativ al statului? Au muncit pe rupte sau au tras chiulul? Au cheltuit banii ţării degeaba sau cu folos? S-au deplasat în colegii sau au stat doar la birou? Acestea sunt întrebările cărora le vom găsi răspuns, cercetând amănunţit activitatea parlamentarilor noştri şi solicitându-le lămuriri. Studiul Institutului pentru Politici Publice (IPP) – organismul care îi monitorizează la sânge pe deputaţi şi senatori – relevă faptul că Dâmboviţa a avut şi parlamentari care au cam tras chiulul, dacă ne raportăm la timpul petrecut în Camere.

Senatorul Mircea Andrei, primul în topul absenţilor


Îi numim aici pe senatorul Mircea Andrei, care a participat la lucrările în plen în doar 48,7% din cazuri şi pe deputatul Gabriel Plăiaşu, cu o prezenţă de 49,4%. Ceilalţi nouă aleşi ai Dâmboviţei au reuşit să treacă peste pragul de 50%. Plăiaşu ne-a declarat că, pe o scară de la 1 la 10, îşi evaluează activitatea cu nota 7.

„Am preferat să nu scriu declaraţii politice numai de dragul de a scrie. Le-am făcut doar atunci când am avut ceva de spus. Cred că era loc de mai bine în ceea ce priveşte legătura cu cei care au probleme, însă mă bucur că oamenii din colegiul meu au înţeles că eu sunt totuşi parlamentar al Opoziţiei”, afirmă Gabriel Plăiaşu, deputat PNL.

Mircea Andrei nu a contestat că a avut o prezenţă mai slăbuţă la şedinţele de plen, însă spune că şi-a îndeplinit îndatoririle faţă de alegătorii săi. Senatorul de Târgovişte-Moreni recunoaşte şi faptul că, de când a fost desemnat preşedinte al Organizaţiei PDL Argeş, nu a mai avut timp să treacă prin colegiu.

„Nu prea am mai fost în Dâmboviţa, dar de ajutat mi-am ajutat alegătorii. Uitaţi-vă în primul rând câte fonduri a obţinut Dâmboviţa. Imaginaţi-vă că am contribuit la chestia asta”, afirmă Mircea Andrei. În aceeaşi situaţie se găseşte şi deputatul Bogdan Cantaragiu, ales în Colegiul Titu, dar care s-a ocupat o vreme de treburile Organizaţiei PDL Giurgiu, apoi de ale celei din sectorul 1 Bucureşti. Nu ne-a răspuns la telefon, la fel cum nu s-a mai văzut cu alegătorii din judeţul nostru!

Cele mai multe iniţiative devenite lege sunt ale unui dâmboviţean


La polul pozitiv al topului de prezenţă, îi regăsim pe deputaţii Iulian Vladu (87,4%), Georgică Dumitru (85,2%), Gheorghe Albu (83,9%) şi senatorul Adrian Ţuţuianu (83,4%). „Niciodată nu poţi fi mulţumit de activitatea ta, fiindcă ar însemna că nu ai avut pretenţii prea mari. Eu am reuşit să rezolv câteva probleme în colegiul meu, începând cu aducerea de fonduri pentru modernizarea Spitalului Găeşti”, spune deputatul Iulian Vladu. Senatorul

Adrian Ţuţuianu ne-a declarat că nu a putut să-şi ducă la îndeplinire toate iniţiativele întrucât banii s-au împărţit pe criterii politice, iar domnia sa reprezintă Opoziţia.

„Sunt nemulţumit întrucât, nefiind la guvernare, nu am avut posibilitatea să sprijin proiectele primarilor din colegiul meu. Voi continua însă bătălia şi voi încerca să răspund aşteptărilor celor care m-au votat”, afirmă senatorul Ţuţuianu.

Chiar dacă face parte din „barca” Puterii, deputatul Gheorghe Albu este şi el nemulţumit. „Au fost multe lucruri în Parlament, departe de disputele politice obişnuite. S-a degradat şi limbajul, au apărut şi jignirile şi mă refer la oameni din toate partidele”, spune Albu.

Dâmboviţa are între parlamentarii săi şi unul de top. Deputatul Ion Dumitru a fost nominalizat de IPP ca fiind alesul român cu cele mai multe propuneri legislative devenite lege.

„Succesul acesta cred că derivă din faptul că toate iniţiativele mele legislative, fie individuale, fie comune, au fost ancorate în specialitatea mea – silvicultură – sau au avut geneza în necesităţile şi problemele oamenilor din colegiu. Acum lucrăm intens pentru modificarea Legii Perdelelor de Protecţie şi a Codului Silvic, fiindcă am identificat disfuncţionalităţi în modul de aplicare în teritoriu”, afirmă deputatul Ion Dumitru.

Topul parlamentarilor, după iniţiativele legislative

1. Ion Dumitru, deputat PSD – 88 de iniţiative legislative (prezenţă 76,9%)
2. Adrian Ţuţuianu, senator PSD – 35 de iniţiative legislative (prezenţă 83,4%)
3. Iulian Vladu, deputat PDL – 27 de iniţiative legislative (prezenţă 87,4%)
4. Gheorghe Ana, deputat PSD – 24 de iniţiative legislative (prezenţă 77,4%)
5. Florin Mircea Andrei, senator PDL – 19 iniţiative legislative (prezenţă 48,7%)
6. Georgică Dumitru, deputat PDL – 19 iniţiative legislative (prezenţă 85,2%)
7. Gabriel Plăiaşu, deputat PNL – 16 iniţiative legislative (prezenţă 49,4%)
8. Ion Stan, deputat PSD – 15 iniţiative legislative (prezenţă 50,9%)
9. Valentin Calcan, senator PDL – 14 iniţiative legislative (prezenţă 57,7%)
10. Bogdan Cantaragiu, deputat PDL – 14 iniţiative legislative (prezenţă 82,9%)
11. Gheorghe Albu, deputat PDL – 12 iniţiative legislative (prezenţă  83,9%)

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite