Azi-dimineaţă! Petardele care nu te bagă în puşcărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preţul obiectelor pirotehnice costă între 1 leu şi 25 de lei, dar doar cele de clasa I sunt permise la vânzare. Poliţiştii atrag atenţia că doar produse precum steluţele, lumânările scânteietoare sau jerbele cu scântei pot fi achiziţionate şi folosite de public.

Steluţe, lumânări scânteietoare, jerbe cu scântei, minifacle, ninisori, inele de foc sau sateliţi sunt doar câteva artificii pe care le pot cumpăra târgoviştenii de pe tarabele din Piaţa 1 Mai din Târgovişte. Comercianţii de obiecte pirotehnice şi-au instalat tarabele încă de la primele ore ale dimineţii, însă cumpători nu prea au fost. “Nu prea merge vânzarea. Nu am vândut decât câteva petarde. Nu mai are lumea bani, de când cu criza financiară. Sperăm ca în apropierea sărbătorilor să vină lumea să cumpere”, ne-a declarat un comerciant.

Doar obiectele din clasa I sunt permise

Poliţiştii îi atenţionează pe comercianţi şi pe cetăţeni că doar obiectele din clasa I, cum ar fi steluţele, lumânările scânteietoare, jerbele cu scântei, obiectele zburătoare luminoase, pocnitorile, minipetardele cu confeti sau minipocnitorile sau alte obiecte similare sunt permise şi pot fi folosite tot anul. “Celelalte obiecte, din clasele superioare, sunt interzise la deţinere, comercializare şi folosire. Le pot deţine şi folosi doar agenţii economici autorizaţi să execute focuri de artificii. Printre obiectele interzise se numără baterii de artificii, rachete cu meteoriţi, produse scânteietoare sau cu fum, rachete de diferite tipuri sau bombiţe pocnitoare”, a declarat subinspectorul Ioana Preda, purtătorul de cuvânt al IPJ Dâmboviţa.

Primul dosar penal pentru pocnitori

O femeie în vârstă de 37 de ani din Bucureşti s-a ales cu dosar penal după ce a fost prinsă de poliţişti cu obiecte artizanale pe bază de amestecuri pirotehnice la vânzare. O. Steluţa, avea la vânzare petarde şi artificii din clasa a II-a, fără a deţine autorizaţii sau documente de provenienţă. Poliţiştii i-au confiscat întreaga cantitate de obiecte artizanale.

Potrivit poliţiei, în prezent, în cea mai mare piaţă din Târgovişte, 1 Mai, comercianţii respectă legea şi nu au la vânzare decât obiecte permise. Preţul petardelor şi al artificiilor porneşte de la 0,5 lei  şi poate ajunge la 25 de lei.

Pe voi vă deranjează folosirea artificiilor în această perioadă?

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite