Avocatul Poporului îi ajută pe dâmboviţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Av. Ioana Enache rezolvă problemele dâmboviţenilor cu autorităţile
Av. Ioana Enache rezolvă problemele dâmboviţenilor cu autorităţile

Cei care au neînţelegeri cu autorităţile publice pot apela la Biroul Teritorial Ploieşti al instituţiei. Echipa de aici se ocupă şi de cazurile din Dâmboviţa, petiţii ce au ca scop apărarea drepturilor şi libertăţilor persoanelor fizice.

Dâmboviţenii care se simt lezaţi în drepturile şi libertătile lor de o instituţie publică se pot adresa Biroului Teritorial Ploieşti al instituţiei Avocatul Poporului. Cei care se simt nedereptăţiţi trebuie să formuleze o cerere în scris şi să o depună sau să o trimită prin poştă sau prin fax la instituţie. „Petiţionarul trebuie să dovedească întârzierea sau refuzul administraţiei publice de a soluţiona legal cererea”, explică avocat Ioana Enache, expert coordonator în cadrul biroului. Cele mai multe petiţii care ajung aici au ca obiect nerespectarea dreptului de proprietate privată, a dreptului de petiţionare, protecţia persoanelor cu handicap, precum şi aspecte referitoare la nivelul de trai.

Date de contact


Din datele statistice ale Biroului Teritorial Ploieşti, anul acesta, dâmboviţenii au depus 22 de petiţii la Avocatul Poporului. 14 persoane s-au prezentat în audienţă şi 18 persoane au contactat reprezentanţii instituţiei telefonic. “În general sunt semnalate probleme legate de nerespectarea dreptului de proprietate privată, de încadrarea în grupele de muncă la recalcularea pensiei şi de nerespectarea dreptului de petiţionare, în cazul sesizărilor fără răspuns din partea primăriilor”, a precizat Ioana Enache.

Biroul are sediul în municipiul Ploieşti, Bd. Republicii nr. 2-4, intrarea H, parter,  camera 59, telefon/fax: 0244/593227, e-mail avpprahova@avp.ro. Programul de audienţe este zilnic, de luni până joi între orele 9.00 – 16.00 şi vinerea, între orele 9.00 – 12.00, nefiind necesară o programare prealabilă. Audienţele sunt gratuite.

Unde nu poate interveni Avocatul Poporului


În conformitate cu legea Legea nr. 35/1997 privind privind organizarea şi funcţionarea instituţiei Avocatul Poporului, nu fac obiectul activităţii instituţiei Avocatul Poporului petiţiile privind actele emise de Camera Deputatilor, de Senat sau de Parlament, actele şi faptele deputaţilor şi senatorilor, ale Preşedintelui României, ale Curţii Constituţionale, ale preşedintelui Consiliului Legislativ, ale autorităţii judecătoresti, precum şi ale Guvernului, cu excepţia legilor şi ordonanţelor. „De semenea, Avocatul Poporului nu poate reprezenta petiţionarii în justiţie şi nu poate interveni în cauzele aflate pe rolul instanţelor de judecată sau în cauzele în care instanţa s-a pronunţat şi nu soluţionează cereri referitoare la litigii cu caracter privat”, a adăugat expertul coordonator.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite