Avocată cercetată de DNA pentru mită la un judecător

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocata Baroului Dâmboviţa Alice Constanţa Iosifescu trimisă în judecată pentru dare de mită, se declară nevinovată. „Deocamdată m-au trimis în judecată, nu am ce declaraţie să vă fac decât că eu nu sunt vinovată de acuzaţiile acelea, în sensul că îmi menţin declaraţiile date la Parchet. Mă declar absolut nevinovată”, a declarat avocata pentru Adevărul de Seară.

Ar fi dat cercei în valoare de 400 de lei

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti au stabilit că pe 18 ianuarie, avocata, în calitate de apărător ales al unei persoane ce avea calitate de reclamant într-un dosar civil aflat pe rolul Judecătoriei Târgovişte, a dat magistratului investit să judece cauza respectivă, bijuterii din aur, în valoare de aproximativ 400 lei, în scopul adoptării unei soluţii favorabile părţii căreia îi asigura asistenţa juridică. Potrivit unor surse din Baroul Dâmboviţa, avocata ar fi lipit pe spatele pledoariei finale o pereche de cercei de aur reprezentând mita pentru magistrat.

Avocata îşi vede de treabă în continuare

Chiar dacă a fost trimisă în judecată, Alice Iosifescu îşi apără în continuare clienţii, până la o decizie finală a unei instanţe de judecată. “Până la pronunţarea unei hotărâri definitive împotriva ei, se bucură de prezumţia de nevinovăţie, ca oricare cetăţean al României. Doamna avocat mai profesează încă. DNA-ul nu mi-a făcut o comunicare oficială despre acest fapt. Se presupune că ar fi mituit-o pe doamna judecător Manuela Istrate de la Judecătoria Târgovişte”, a declarat pentru Adevărul de Seară, decanul Augustin Răducanu, preşedintele Baroului Dâmboviţa. 

Alice Iosifescu a susţinut în noiembrie 2007 un examen pentru numirea în funcţia de procuror, însă Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât respingerea  sa.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite