Avocată Adriana Stănoaia riscă să fie exclusă din Baroul Dâmboviţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DNA au decis, ieri, reţinerea avocatei Adriana Stănoaia, din Baroul Dâmboviţa, acuzată de trafic de influenţă. Se apre că ea a cerut de la mai multe persoane sume de bani cuprinse între 1.500 şi 3.000 de euro, promiţându-le obţinerea unor locuinţe în cartierul ANL Brâncuşi, din capitală.

Baroul Dâmboviţa nu a fost înştiinţat până acum, pe care oficială, de acuzele care i se aduc avocatei. “Nu am fost inştiinţat oficial de nimeni până acum. Dar dacă a fost deja reţinută nici nu mai era necesar să fim anuntaţi. Nu am luat legătura cu ea. Dacă se va menţine arestarea preventivă, eu voi convoca executivul şi voi propune suspenadarea doamnei avocat din Baroul Dâmboviţa până la definitivarea procesului”, a declarat pentru “Adevărul de Seară”, avocatul Augustin Răducanu, decanul Baroului Dâmboviţa.

Potrivit DNA, din ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a reieşit că, în perioada august 2008 – septembrie 2009, avocata Adriana Stănoaia a pretins de la 26 de persoane identificate până în prezent, singură ori printr-un intermediar, sume cuprinse între 1.500 şi 3.000 de euro. Cea care trebuia să apere legea şi dreptatea, le promitea că prin influenţa pe care o are asupra funcţionarilor Agenţiei Naţionale a Locuinţei (ANL) – sector 6, Bucureşti, le poate facilita obţinerea cu prioritate a unor locuinţe în cartierul ANL Brâncuşi.

Avocatei i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile, fiind reţinută, ieri, urmând să fie prezentată Curţii de Apel Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. În acest dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul M.A.I. - Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite