Avantajele şi riscurile actelor auto la bulgari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii au găsit rapid o cale de a “fenta” taxele mari care se solicită pentru înscrierea în circulaţie în România a unui autoturism adus din Uniunea Europeană. Le înmatriculează în Bulgaria!

Oferta este cât se poate de tentantă. 650 de euro, indiferent de norma de poluare, de capacitatea cilindrică sau de faptul că maşina are volan pe partea dreaptă. În preţ intră procura încheiată între un cetăţean bulgar şi cumpărătorul român, prin care acesta din urmă are dreptul de a folosi autoturismul; ITP-ul, asigurarea obligatorie, impozitul pe un an, precum şi taxa eco, în valoare de 110 euro, instituită în Bulgaria.

Bulgarii ne mai trag şi ţepe


Cu 650 de euro, promit întreprinzătorii care se ocupă cu asemenea operaţiuni, îţi înmatriculează orice tip de maşină. Asta, în condiţiile în care, în România, spre exemplu, pentru un Jeep Grand Cherokee, cu motor de 5.210 cmc, înmatricularea costă peste 8.000 de euro! Şi, totuşi, făcându-ţi acte la vecinii de la sud de Dunăre, îţi asumi şi riscul ca maşina să fie oricând radiată de proprietarul bulgar, pe numele căruia s-a făcut înmatricularea şi care ţi-a dat procură să o utilizezi.

În plus, proprietarul poate rezilia maşina de la Fisc. Bulgarii au 60 de zile la dispoziţie pentru a înregistra autoturismul la organele fiscale, după înmatricularea pe numele lor, pe care însă mulţi nu-l respectă. În acest caz, şoferul român riscă dosar penal dacă este surprins la volanul maşinii. Oricum, “raiul bulgăresc” se va sfârşi anul viitor, când intră în vigoare şi în ţara vecină taxe foarte mari pentru înmatricularea maşinilor vechi.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite