Au suferit pentru calificare!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Au suferit pentru calificare!
Au suferit pentru calificare!

Furtuna tropicală care a lovit zilele acestea Insulele Canare a transferat o parte din puterea sa echipei gazdă, care a câştigat manşa retur a dublei cu MCM Târgovişte, scor 78-67 (19-18, 23-18, 13-14, 23-17). Cu toate acestea MCM s-a calificat mai departe, în FIBA EuroCup după ce câștigase manșa tur la o diferență de 25 de puncte.

MCM Târgoviște nu s-a apărat așa cum ar fi trebuit deși defensiva ar fi trebuit să fie punctul forte al echipei noastre. Aneika Hery le-a făcut zile fripte jucătoarelor noastre de sub panou, Linda Frohlich, Larisa Toma și Tina Thompson, reușind 19 puncte. Iar Patricia Arguello, Rosi Sanchez și mai ales bulgăroaica Jaklin Zlatanova (20 de puncte și 11 recuperări), care a fost și MVP-ul meciului, au reușit împreună 27 de puncte din afara semicercului.
De partea cealaltă în echipa noastră cele mai bune marcatoare au fost Tina Thompson și Shay Doron cu câte 15 puncte, dar, din păcate, cele două vedete au avut procentaje slabe, sub 30%, prea puțin pentru ceea ce se așteaptă de la ele.

Kursk, venim!

Cu toate astea MCM și-a îndeplinit obiectivul. S-a calificat în sferturile de finală acolo unde va fi infinit mai greu, pentru că adversară ne va fi singura echipă care, la general, ne-a învins în faza grupelor, Dinamo Kursk. Atunci, MCM a câștigat meciul de pe teren propriu cu 62-56, dar a cedat în orașul submarinelor cu 70-82. Echipa din Rusia a trecut în optimi, fără probleme, scor general 170-100, de unguroaicele de la Gyor și acum se pregătesc de dubla cu MCM, având avantajul că vor juca primul meci la Târgovște.

Gabriel Boriga: „În sferturi nu există o favorită”

Președintele onorific al echipei din Târgoviște, Gabriel Boriga, a declarat pentru ADevărul de seară că jocul prestat de MCM reprezintă un real motiv de înrijorare în perspectiva duelului din sferturi: „A fost o calificare istorică pentru România și pentru Târgoviște. Dincolo de asta există și motive de îngrijorare în perspectiva meciului cu Dinamo Kursk din sferturi. Va fi cel mai important meci al acestei faze, iar noi trebuie să jucăm un baschet total pentru a depăși acest obstacol. Nu există o favorită în meciurile dintre cele două echipe, poate un mic avantaj pentru Kursk, dacă ținem cont că vor juca returul pe teren propriu. E un moment unic în istoria baschetului de club din România și nu pot decât să mă bucur că a fost realizat de Târgoviște”, a precizat primarul Gabriel Boriga.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite