Au reînceput lucrările la DN 72 Ploieşti - Târgovişte - Găeşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările pentru turnarea stratului doi de asfalt la Drumul Naţional 72 au început în forţă, după mai bine de un de pauză. Au fost refăcute părţile din carosabil care s-au degradat, se toarnă stratul de geocompozit şi stratul doi de mixtură asfaltică.

Intervenţia drumarilor este mai mult decât necesară în condiţiile în care primul strat de asfalt începuse să se macine.

Reabilitarea DN 72 a început de la Ploieşti, acolo unde s-a finalizat turnarea celui de-al doilea strat, iar în această perioadă se toarnă asfalt în localitatea Răzvad către Aleea Mănăstirii Dealu. “Lucrările la primul strat au început în luna iulie, anul trecut. Anul acesta se toarnă cel de-al doilea strat. Se repară drumul degradat şi se toarnă un strat de geocompozit. La ceastă oră sunt finalizate lucrările de la Ploieşti până la kilometrul 33. Preconizăm că în decurs de câteva săptămâni să înaintăm serios cu lucrările”, a declarat Relu Popescu, şefului Secţiei de Drumuri Naţionale Târgovişte.

Aglomeraţie în zona lucrărilor

Concomitent, se lucrează şi pe tronsonul Târgovişte-Găeşti. Traficul rutier nu este fi blocat sau deviat, lucrările desfăşurându-se, alternativ, pe câte un sens de mers. Drumarii îi sfătuiesc totuşi pe şoferi să aleagă, dacă este posibil, alte rute întrucât se circulă greu. 

Cel de-al treilea strat, stratul de uzură va fi turnat în primăvara anului viitor, atunci când vremea se va încălzi. Drumul Naţional 72, care care leagă Ploieştiul de Târgovişte şi mai departe de Găeşti, are o lungime de 67 de km, iar pe acest drum, nu s-au mai realizat lucrări de amploare din anii ’50. 

Valoarea totală a investiţiei se ridică la 38 de milioane de euro, bani de la guvern.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite