Au furat ţuica şi cârnaţii şefului de la paşapoarte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gest necugetat făcut de patru indivizi certaţi cu legea din localităţile dâmboviţene I.L Caragiale şi Moreni care au dat, ieri, iama în bucătăria soacrei şefului Serviciului Paşapoarte din Ploieşti, care stă în comuna Dărmăneşti.

Au furat de acolo 60 kg de carne, 50 de litri de ţuică, un cazan din cupru pentru fabricarea alcoolului, două coşuri din nuiele, o pereche de bocanci şi 3 genţi de damă. Bucuroşi nevoie mare de prada făcută s-au şi cinstit în casa femeii.

Bătrâna a fost ameninţată cu moartea

Hoţii au pătruns prin spatele casei, printr-un geam spart al unei odăi. În locuinţă se afla bătrâna şi nepoata ei de 15 ani. Minorei i-au pus o pătură pe cap pentru a nu-i vedea la faţă iar pe bătrână au amenintaţ-o cu moartea. Poliţistii din Dărmăneşti au fost însă sesizaţi de către un vecin al bătrânei care îi văzuse pe cei patru bărbaţi cum cotrobaie prin bucătărie.

Poliţiştii şi jandarmii au sosit imediat la faţa locului, unul din ei fiind prins la un kilometru de casa din care a furat, iar ceilalţi, câteva ore mai târziu.

„M-am speriat foarte tare şi mai ales nepoata mea. Va avea nevoie de psiholog pentru a trece peste acest eveniment”, ne-a declarat Dobre Filofteia, proprietara casei.

Dau vina pe primarul din Dărmăneşti

Când au fost prinşi de poliţie, hoţii nu mai ştiau cum să se dezvinovăţească. Unul din ei le-a spus oamenilor legii că în ziua respectivă, a fost la primarul comunei să-i ceară ajutorul social. Acesta i-ar fi spus că nu are bani şi l-a trimis la furat. „ Am fost trimis de domnul primar din Dărmăneşti la furat când i-am cerut ajutorul social. Am furat pentru că nu aveam ce să mănânc”, a declarat Ionică Vasile, de 37 de ani.

Bunurile sustrase au fost recupereate şi predate părţii vătămate.

Cei patru hoţi au fost reţinuti pentru 24 de ore şi rscă până la 15 ani de închisoare pentru furt calificat.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite