Târgovişte: Atenţie, feriţi-vă de căldură!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte:  Atenţie, feriţi-vă de căldură!
Târgovişte: Atenţie, feriţi-vă de căldură!

Căldura v-ar putea crea probleme în aceste zile, prin urmare, atenţie la îmbrăcămintea pe care o purtaţi şi să vă hidrataţi bine.

Meteorologii târgovişteni spun că astăzi şi mâine, la orele prânzului, temperaturile vor urca până la 33 de grade Celsius.

Medicii recomandă evitarea plimbărilor prin soare la orele prânzului, acoperirea capului cu o pălărie, adoptarea unei ţinute lejere, cu haine din fibre naturale şi în culori deschise. În plus, se recomandă consumul a cel puţin doi litri de apă pe zi. Cei mai expuşi problemelor datorate căldurii excesive sunt bătrânii, copiii şi persoanele cu boli cronice.

„Este recomandat să se evite ieşirea afară între orele 10-17. Dacă trebuie să iasă, să meargă pe la umbră, să poarte haine deschise la culoare, de preferat albe, să aibă capul acoperit, să bea peste doi litri de lichide. De asemenea, să evite consumul de grăsimi, alcool sau cafea care sunt foarte periculoase, mai ales pentru cei care fac efort fizic”, a declarat Silviu Gotea, director al Serviciului de Ambulanţă Dâmboviţa.

De miercuri, se răceşte

Veştile bune vin de la meteorologi care spun că de miercuri, temperaturile nu ne vor mai face probleme.

“De miercuri, vremea intră într-un process de răcire, iar vineri, sunt aşteptate precipitaţii şi maxima termică nu va depăşi 22-23 de grade Celsius”, a declarat Carmen Neguţescu, meteorolog de serviciu la Staţia Meteo Târgovişte.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite