Atenţie, cad cărămizi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Faţada blocurilor din Micro 5 s-a degradat, iar cei trec prin zonă se pot trezi cu o cărămidă în cap.În apropierea clădirilor se află şi un parc de joacă frecventat des de copii, astfel că părinţii trebuie să-i supravegheze atent să nu se aproape prea mult de blocuri.

Blocurile cu zece nivele din Micro 5 au devenit un pericol public pentru cei care frecventează zona. Faţada acestor blocuri este făcută din cărămizi şi s-a degradat în timp. Astfel, cărămizile au început să cadă una câte una existând riscul ca un trecător să se trezească cu o cărămidă în cap. De asemenea, pe aceste blocuri sunt montate pancarde prin care cetăţenii care trec prin zonă sunt atenţionaţi să evite să meargă prea aproape de clădire. „Blocurile astea sunt foarte vechi, sunt construite în 1974-1976 si nu au fost reabilitate niciodată. Cărămizile pică şi din cauza căldurii. Acestea sunt goale pe dinăuntru şi atunci se dilată, după care pică de pe faţada blocului. În plus, în atâţia ani de zile au fost multe vijelii, care le-au slăbit rezistenţa”, spune Marian Ciobanu, un locatar din zonă.

În zonă se află un parc de joacă

Chiar lângă blocurile cu probleme se află un parc de joacă, iar părinţii care îşi lasă copii acolo se supun unui mare risc. Copiii au tendinţa să se apropie lângă blocuri, unde stau la umbra unor copaci şi se joacă, astfel că în orice moment ar putea fi loviţi de o cărămidă, mai ales că acestea se desprind uşor de faţada blocului. „Când m-am mutat eu aici, acum doi ani, deja picau cărămizile de pe faţada blocului, astfel că asta este o situaţie veche, nu recentă. Este periculos pentru cei care trec prin zonă, mai ales pentru copii, care s-ar putea trezi cu o cărămidă în cap”, mărturiseşte George Vasilache, care locuieşte pe scara B a blocului 5.
Locatarii spun că au existat şi cazuri în care cărămizile au picat la doar câţiva metri de oameni şi unele au lovit chiar şi maşinile parcate pe trotuar. De asemenea, aceştia mai spun că faţadele blocurilor din zonă au început să se degradeze serios în urmă cu cinci ani de zile, dar că deocamdată nu s-a făcut nimic.
Oamenii spun că au cerut şi ajutorul Primăriei, dar că nu s-a făcut nimic încă în această privinţă şi speră acum că faţada va fi refăcută prin proiectul ce vizează reabilitarea blocurilor. Pe scara B a blocului 5 este afişat un anunţ prin care proprietarii de apartamente erau rugaţi să depună lunar câte 100 lei pentru reabilitarea termică a blocului. „Era vorba ca fiecare locatar să pună bani încă de la începutul anului, dar cum nu s-a auzit nimic de vreo reabilitare înseamnă că nu s-au strâns banii necesari demarării lucrărilor”, spune George Vasilache.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite