Astăzi, alegeri pentru Consiliul Judeţean al Elevilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alegeri Consiliul Elevilor
Alegeri Consiliul Elevilor

Alegeri democratice cu tot tacâmul, de la platformă-program la buletine de vot, cabină şi urnă, pentru constituirea Biroului Executiv al Consiliului Judeţean al Elevilor Dâmboviţa!

Au participat toţi preşedinţii consiliilor din judeţ. Şi-au depus candidatura 10 elevi. „Copiii sunt entuziaşti şi dornici să se implice în astfel de activităţi. Participă la formări organizate de minister, iar cei de liceu au drept de vot în consiliul de administraţie al şcolilor”, spune Teodora Popa, inspector la ISJ Dâmboviţa, Compartimentul Management Educaţional.

Anda Mihaela Milea, actuala preşedintă a Consiliului Judeţean al Elevilor Dâmboviţa şi candidată pentru un nou mandat, ne-a declarat că noul regulament de funcţionare şi strategia de dezvoltare a consiliilor elevilor, gândite chiar de ei, în colaborare cu reprezentanţii Ministerului Educaţiei, reprezintă un mare câştig.

„Până acum, preşedintele Consiliului Elevilor pe şcoală era votat de un grup restrâns de elevi. De anul acesta, participă absolut toţi. Înainte, în foarte multe licee spre exemplu, preşedintele Consiliului Elevilor era numit de director sau de către consilierul educativ. Nu era normal”, afirmă Anda Milea.

Adolescenta, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu” din Pucioasa îşi doreşte să formeze o echipă unită, care să promoveze ideile elevilor şi să le apere drepturile.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite