Târgovişte: Aspiră trotuarele cu un aparat de 10.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Achiziţia a fost realizată în cadrul proiectului de modernizare a Direcţiei de Salubritate din cadrul Primăriei Târgovişte iar costul unui astfel de aspirator este de aproximativ 10.000 de euro. 

Târgoviştenii au putut vedea în ultima perioadă, în special, în centrul oraşului, un utilaj inedit în peisajul autohton, oraşul nostru fiind printre primele din România în care acţionează un astfel de aparat. Aspiratorul de trotuare a atras privirile celor care obişnuiesc să tranziteze zona centrală, în special parcurile dar şi principalele artere. „Am văzut jucăria asta, e interesantă, sper ca văzând cum se curăţă trotuarele, târgoviştenii să înceapă de acum înainte să se gândească de două ori înainte să arunce ceva pe jos”, spune Ionuţ G., comerciant din zona centrală.

Direcţia de Salubritate se modernizează

Aspiratorul stradal a costat aproape 10.000 de euro şi are un motor Honda în patru timpi, foloseşte benzină fără plumb, are o capacitate de 20 de litri şi consumă un litru pe oră. Are o viteză de deplasare proprie de 0,6 km/h, poate urca pante cu înclinaţie maximă de 25% şi depăşeşte obstacole înalte de peste 10 cm. Se poate întoarce pe loc, aspiră orice obiect cu diametrul de 100-125 mm, iar deşeurile se înmagazinează în containere de 240 de litri.

„Suntem printre primele oraşe care deţin un astfel de aparat. Deocamdată nu vom mai lua altul, etapa următoare constând în achiziţionarea de aspiratoare pentru trotuar, stil rucsac, miniportabile”, a declarat Dănuţ Badea, director Direcţia de Salubritate Târgovişte.

În cadrul proiectului de modernizare cu utilaje performante şi ecologice vor mai fi achiziţionate două multicare performante cu accesorii interschimbabile, specifice tuturor anotimpurilor. „În prima fază, vom achiziţiona două astfel de utilaje şi vor fi folosite la curăţarea stradală, stropit, măturat şi ceea ce este foarte important, accesoriile pot fi schimbate astfel încât iarna le putem folosi şi la acţiuni de deszăpezire”, a adăugat Dănuţ Badea.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite