Asistentul pentru comerţ, mai tare decât un economist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii din Târgovişte care termină liceul se vor putea specializa în domeniul comerţului, fără a urma cursurile unei şcoli postliceale sau ale unei facultăţi.

Până în 2011 Colegiul Economic „Ion Ghica” din Târgovişte, alături de parteneri din şapte ţări europene, va crea o nouă calificare profesională, adaptată noilor cerinţe de pe piaţa muncii. „Este vorba despre o calificare specifică domeniului transportului de mărfuri, ce va fi recunoscută în Uniunea Europeană şi care în România este denumită «asistent pentru comerţ şi logistică»”, explică Suzana Ilie, directoarea colegiului şi unul dintre cei trei profesori târgovişteni implicaţi în proiect.
Noua specializare va oferi tinerilor o şansă de a se integra pe piaţa muncii la nivelul Uniunii Europene, chiar şi celor care nu au promovat bacalaureatul . „Începând din anul şcolar 2011-2012, absolvenţii cu sau fără diplomă de bacalaureat, se vor putea înscrie la cursurile pentru noua specializare. Ei vor avea asigurată mobilitate pentru formarea profesională pe timp de şase săptămâni, în fiecare din cei doi ani de şcolarizare, în instituţii de învăţământ şi întreprinderi din ţările partenere”, a precizat, pentru „Adevărul de Seară”, Suzana Ilie. Astfel, absolvenţii târgovişteni se vor putea specializa în Franţa, Italia, Germania, Spania, Regatul Unit, Ungaria sau Bulgaria, iar la întoarcerea în ţară li se vor recunoaşte cunoştinţele şi competenţele dobândite.
Un asistent pentru comerţ şi logistică se va ocupa de coordonarea operaţiunilor de transport şi logistică atât pe piaţa locală, cât şi pe piaţa naţională şi internaţională, acordând o mai mare atenţie nevoilor clienţilor. El trebuie să fie un bun organizator, să aibă abilităţi de comunicare, să vorbească cel puţin două limbi străine, să aibă cunoştinţe despre mediul economic şi să cunoască legislaţia din domeniu.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite