Aşa da! S-au schimbat drapelele ponosite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
S-au schimbat steagurile în Piaţa Tricolorului
S-au schimbat steagurile în Piaţa Tricolorului

Autorităţile din Târgovişte s-au pus pe treabă după ce “Adevărul de Seară” le-a arătat negru pe alb că pe faţadele instituţiilor sunt arborate cârpe pe post de steaguri.

Angajaţii instituţiilor publice au început deja să schimbe drapelele ponosite cu unele noi şi frumoase. Prima mişcare s-a făcut, ieri după-amiază, în Piaţa Tricolorului. „Aşa îmi place, domnule. Dăm dovadă şi noi că iubim ţara asta. Mă bucur de asemenea că mai există autorităţi publice care răspund la semnalele trase de presă”, spune acelaşi veteran de război care era extrem de dezamăgit în urmă cu trei zile, fiindcă târgoviştenii luau în derâdere însemnele statului.

Toată lumea trebuie să se conformeze

Au apărut steaguri şi la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, care renunţase definitiv la ele. Astăzi, de dimineaţă, a descoperit că instituţia are suporturi pentru drapele şi conducerea Direcţia Generală de Asistenţă Socială Dâmboviţa.  De asemenea, se aşteptau steaguri noi la Paşapoarte şi Înmatriculări Auto.

„Am cerut tuturor instituţiilor publice din judeţ şi tuturor primăriilor să respecte dispoziţiile legale în ceea ce priveşte arborarea drapelului naţional. Sperăm ca, în cel mai scurt timp, toată lumea să se conformeze. În cazul în care nu vor intra în legalitate, vom trece la aplicarea de sancţiuni”, a declarat pentru „Adevărul de Seară” Andreea Ionescu - purtător de cuvânt la Instituţia Prefectului Dâmboviţa.

Amenzile contravenţionale pentru nerespectarea Legii 75/1994 şi a HG 1157/2001 se situează între 500 şi 5.000 de lei. Sancţiunea maximă se aplică celor care nu arborează drapelul naţional.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite