Arafat, despre cazurile de TBC de la Târgovişte: Posibil să apară şi altele, situația trebuie monitorizată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raed Arafat
Raed Arafat

Medicul Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat, marţi seară, despre situaţia de la Târgovişte, în urma depistării a două eleve bolnave de TBC, că este posibil ca, după o perioadă, să mai apară cazuri şi că situaţia "trebuie monitorizată atent".

Arafat a mai spus, la Realitatea TV, că tuberculoza reprezintă una dintre problemele "adevărate, reale" ale României.

Subsecretarul de stat a ţinut să sublinieze, în acelaşi context, că se iau toate măsurile pentru prevenirea îmbolnăvirilor şi pentru tratarea cazurilor deja diagnosticate.

Două eleve de la colegii din Târgovişte au fost diagnosticate cu TBC, iar conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa a dispus ca persoanele care au intrat în contact cu fetele să fie monitorizate şi să se prezinte la medic pentru investigaţii şi analize.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa, formele de boală pe care le au cele două eleve, una în clasa a XI-a la Colegiul Naţional "Ienăchiţă Văcărescu", iar cealaltă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional "Constantin Carabella", nu sunt contagioase, informează Mediafax.

Medicii spun că este posibil ca nicio persoană cu care cele două eleve au fost în contact să nu dobândească boala, iar persoanele care au fost în contact cu acestea au fost supuse unui tratament preventiv.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite