Aproape 30 de târgovişteni au vrut să-şi cumpere stele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Când este vorba de cadouri, ideile sunt nelimitate. Târgoviştenii vor să devină proprietari de stele şi să le ofere cadou celor dragi

Aceştia se lasă, însă, păcăliţi de anunţurile apărute pe internet şi dau sume frumoase, de până la 250 lei, pentru a denumi o stea fictiv. “Am vrut să ofer un cadou inedit unei persoane dragi, astfel că m-am gândit să denumesc o stea cu numele ei. Am înţeles apoi că denumirea pe care am pus-o eu unei stele nu este recunoscută nicăieri în lume. Practic, am dat banii pe o simplă hârtie pe post de certificat”, mărturiseşte Cătălin Stoicescu, un târgoviştean de 29 de ani. Anunţurile apărute pe site-uri de genul cumparaostea.ro spun că steaua pe care a denumit-o clientul va apărea într-un aşa-zis catalog armilar, unul fictiv, din punctul de vedere al astronomilor, care consideră că totul este o mare înşelăciune.

Stelele nu pot fi denumite de oricine

“Nimeni nu trebuie să se lase păcălit de asemenea anunţuri. Nici măcar noi, care suntem societate astronomică şi avem o recunoaştere, nu putem să vindem stele. Am fost întrebat de mai mulţi târgovişteni dacă este adevărat că se pot vinde denumiri de stele şi le-am spus tuturor că aşa ceva nu se poate”, spune Valentin Grigore, preşedintele Societăţii Astronomice Române de Meteori.
Aproape 30 de târgovişteni au picat în plasa acestor anunţuri, aceştia crezând că steaua lor va fi, într-adevăr, recunoscută internaţional. Din păcate, însă, steaua este recunoscută numai de ei de pe urma sumei pe care au plătit-o s-au ales doar cu o hartă stelară şi un certificat pe care nimeni nu-l ia în considerare. Stelele nu pot fi denumite decât de astronomii care le-au descoperit.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite