Târgovişte: Apa abia curge la robinete în câteva zone din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Apa abia curge la robinete în câteva zone din oraş
Târgovişte: Apa abia curge la robinete în câteva zone din oraş

Locuitorii din mai multe zone reclamă presiunea mică la apă. Compania de Apă recunoaşte că sunt zone problematice unde se va încerca reglarea presiunii din staţiile de pompare

Târgoviştenii din mai multe zone ale oraşului se plâng de presiunea scăzută la apă. Aceştia susţin că dimineaţa şi seara, mai ales, apa abia ţârâie la robinete, iar centralele termice nu pornesc. Cele mai afectate sunt familiile care stau la case, în zonele unde nu au fost schimbate conductele vechi. Acestea ne-au mărturisit că au renunţat să folosească instalaţiile sanitare de la etaj, pentru că apa nu are putere să urce pe conductă.

“Nu mai folosesc demult apa de la etaj pentru că nu mi se încălzeşte din cauza presiunii foarte slabe. Am vorbit cu vecinii şi toţi se plâng că nu au presiune. O să facem un tabel, să-l semnăm toţi de pe stradă şi să-l ducem la Compania de Apă”, a declarat Pompiliu Chivoiu, care locuieşte pe strada Valul Cetăţii.

Dau vina pe conductele vechi

Oamenii spun că este aceeaşi conductă de apă de acum 40 de ani şi nu mai face faţă cerinţelor actuale. “E conducta asta de când eram eu copil”, a adăugat Puşa A., în vârstă de 52 de ani şi care locuieşte pe aceeaşi stradă

Şi pe bulevardul I.C. Brătianu sunt familii care spun că apa nu curge la robinete aşa cum ar trebui.

“Sunt ore la care presiunea este foarte mică. De exemplu, dimineaţa între 7 şi 8, probabil şi pentru că se trezeşte toată lumea şi se foloseşte mai multă apă”, a precizat Ana Georgescu, în vârstă de 72 de ani, care locuieşte pe acest bulevard.

Altă zonă, aceleaşi probleme. Locuitorii de la limita municipiului cu Valea Voievozilor spun că şi la ei apa curge foarte încet. “Curge apa, dar nu avem presiune cum ar trebui”, a declarat Corneliu Nicolaescu, locuitor în zonă.

Reprezentanţii Companiei de Apă spun că, în unele cazuri, poate fi vorba de o problemă locală, la un apometru sau într-o gospodărie, dar nu exclude că de vină ar putea fi şi branşamentele vechi. “Unde sunt probleme locale, trebuie doar să fim anunţaţi şi le remediem rapid. E posibil, pe Valul Cetăţii să fie şi din cauza branşamentelor vechi”, a declarat directorul Companiei de Apă, Radu Vasilescu.

La Valea Voievozilor se udă grădinile

El a adăugat că la Valea Voievozilor este vorba de o altă problemă, pe care încearcă să o resolve reglând presiunea din staţiile de pompare.

“Aici sunt, într-adevăr, nişte probleme pentru că la orele de vârf se udă grădinile, iar reţeaua e calculată pentru consum casnic. Dar nu avem ce să le facem dacă ei vor să-şi ude grădina. O să încercăm să reglăm presiunea din staţiile de pompare”, a adăugat Radu Vasilescu.

El a adăugat că, din cunoştinţele sale, nu au fost depuse plângeri în acest sens, dar nu exclude varianta ca astfel de solicitări să fi existat, dar să nu ştie de ele, dat fiind faptul că a fost numit director abia de o săptămână.

"La noi nu sunt plângeri depuse, din câte ştiu. E posibil însă să fie depuse înainte de a fi numit director, săptămâna trecută", a declarat Radu Vasilescu.

Sunt însă şi târgovişteni care au rezolvat problema presiunii la apă montându-şi hidrofor. Cu o cheltuială de 500-1000 de lei au scăpat de stresul provocat de firul subţire de apă care se scurge pe conductă. “Aveam presiune foarte mică şi mă enervam de câte ori încercam să fac un duş, văzând că nu se încălzeşte apa şi nu te poţi spăla ca lumea. Am pus un hidrofor, am dat pe el 600 de lei şi am rezolvat problema”, a declarat Puiu L., un târgoviştean de 55 de ani, care locuieşte la casă.

Primăria municipiului Târgovişte spune că a pregătit un amplu proiect de modernizare a infrastructurii. Reţeaua ar putea fi modernizată, în totalitate, în 5-6 ani, la nivelul întregului judeţ.

“Avem un program amplu de investiţii în canalizare şi în reţeaua de apă, de 240 de milioane de euro la nivel de judeţ, dintre care peste 70 de milioane în Târgovişte. Sperăm să obţinem finanţare europeană. În plus, mai avem un proiect de regenerare urbană care cuprinde o treime din oraş, de la Tudor Vladimirescu, micro 6, 11, 12, Aleea Trandafirilor şi cartierul CFR şi va fi schimbată toată infrastructura”, a declarat primarul municipiului, Gabriel Boriga. 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite