„Anotimpurile noastre” luptă cu vulgaritatea şi prostul gust

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Galeriile Sever din Târgovişte găzduiesc până pe 5 decembrie o inedită expoziţie de pictură, grafică şi sculptură, sub semnătura a trei artişti plastici dâmboviţeni de renume: Mihai Şerbănescu, Ioan Viştea şi Valentin Iordănescu.

„Într-o vreme în care vulgaritatea, mârlănia şi prostul gust sunt într-un continuu asediu, chiar şi la cel mai înalt nivel, am vrut să demonstrăm prin această expoziţie că spiritul creator nu a murit, că municipiul Târgovişte mai are valori, că nu este un oraş mort, ci doar puţin leşinat”, ne mărturiseşte Ioan Viştea, scriitor şi sculptor.

Predomină frumuseţea Bucovinei

„Anotimpurile noastre” cuprinde lucrări executate în ultimii trei-patru ani, care au mai făcut obiectul unor expoziţii, în special la Bucureşti. „Subiectele sunt diverse, începând de la compoziţii. Modele mi-au stat câteodată bolovanii. Alteori, gardurile, frumuseţea Bucovinei şi partea religioasă.

image

În ceea ce priveşte sculptura, există o legătură extrem de interesantă între denumire şi lucrare”, spune pictorul Mihai Şerbănescu. Istoria, poezia, amintirile - plăcute sau neplăcute - sunt îmbinate armonios, cu har şi talent, de cei trei plasticieni dâmboviţeni, formând o compoziţie comună, generoasă privitorului.

În afară de buna dispoziţie pe care ţi-o inoculează expoziţia în sine, discuţiile cu artiştii sunt de-a dreptul fascinante. Te poartă într-o lume a simbolurilor pe care le poţi decripta doar meditând în faţa operelor de artă.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite