Animalele fără stăpân din Răcari sunt duse la adăpostul „Cuţu-Cuţu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proaspăt înfiinţatul oraş Răcari se ocupă de soarta câinilor fără stăpân şi nu numai. Consiliul local a investit şi a amenajat un adăpost pentru animale, plecând de la câini şi terminând cu caii abadonaţi pe domeniul public.

Primarul Marius Caraveţeanu ne-a precizat că imediat ce-şi văd cabalinele închise, proprietarii vin să le recupereze, motivând de fiecare dată că au scăpat de sub supraveghere şi de aceia au ajuns să pască pe spaţiile verzi ale primăriei. Asta nu-i scapă de taxa de 100 de lei pe care trebuie să o achite în contul administraţiei locale. „De când am demarat acest proiect am reuşit să reducem considerabil fenomenul. Oamenii erau învăţaţi să-şi scoată caii la adăpat printre rondurile de flori”, spune Caraveţeanu. Când vine vorba de câini, odată cu înfiinţarea adăpostului „Cuţu-cuţu”, locuitorii satelor arondate oraşului Răcari au găsit o soluţie convenabilă să scape de puii nedoriţi. Îi scot în faţa porţii, ca pe gunoi, şi aşteaptă să vină angajaţii primăriei să-i ridice.

 „Cuţu-cuţu” adăposteşte 100 de patrupede
Animalele care au fost aduse la „Cuţu - cuţu” au beneficiat de tratament, urmând să fie sterilizate. În acest moment sunt 100 de patrupede „privilegiate”. Pe străzile din Răcari nu mai există maidanezi. Pentru eficientizarea programului, primarul le-a comunicat locuitorilor oraşului că pot face cerere la primărie şi angajaţii Serviciului de Gospodărire Comunală se vor deplasa la domiciliul fiecăruia şi vor ridica, gratuit, câinii pe care stăpânii nu-i mai pot creşte din diferite motive. "Suntem în procedură de autorizare cu adăpostul şi urmează să construim şi un al doilea padoc", spune Marius Caraveţeanu.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite