Andrei Georgescu face show la nunţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Georgescu,
Andrei Georgescu,

La vârsta la care alţi tineri petrec ore în şi în faţa calculatorului jucându-se sau navingând pe internet, Andrei a ajuns să câştige bani cântând pe la nunţi şi petreceri împreună cu tatăl său.

Este specializat în cântatul la clape. Prima tangenţă cu o orgă a avut-o pe la vârsta de patru ani. A avut iniţial o orgă mai mică dar apoi a avansat. A început să cânte la o orgă profesională care câtăreşte câteva zeci de kilograme. De când a intrat la liceu a lăsat puţin orga deoparte în favoare pianului, care l-a dus la nenumărate concursuri.

S-a îndrăgostit de orgă de cum a văzut-o

Între mine şi orgă s-a întâmplat exact ca atunci când te îndrăgosteşti de o fată, ne explică tânărul de 14 ani. „A fost dragoste la prima vedere între mine şi orgă. Muzica este viaţa mea. Cânt toate genurile de muzică. Cânt muzică uşoară, populară, jazz. Trebuie să ştiu câte puţin din toate pentru că publicul nu ştii cum reacţionează şi spune: „vreau cutare melodie” şi trebuie să îi cânţi această melodie. Sunt singurul membru al familiei mele care a făcut studii de specialitate”, ne spune Andrei.

Tatăl său, Adi, spune că tânărul are un talent înăscut. „Eu doar l-am îndrumat. Nu am făcut mare lucru ca să îl fac să meargă pe acest drum, pentru că are muzica în sânge. Prima dată a învăţat să cânte la pian pentru că prima treaptă a unui muzicant este pianul. E ca şi cum ţi-ar fi luat cineva un Mercedes, dar tu nu ştii să îl conduci pentru că trebuie să faci şcoala pe Dacie”, ne explică tatăl lui Andrei.

La nunţi se descurcă de minune amândoi, tatăl se ocupă de sonorizare, iar fiul de realaxarea mesenilor. E o afacere de familie care merge ca unsă. „Tatăl se mai ocupă şi de filmări, pentru că are un studio şi eu cu muzica, eu întreţin atmosfera. Am o colaborare cu o formaţie de vreo trei ani. Formaţia se numeşte „Orient Târgovişte”. Colaborez cu nişte băieţi foarte bine pregătiţi. Unul din ei îmi este chiar profesor de muzică şi este a doua clapă în formaţie, iar altul este angajat la fanfara din Târgovişte. Avem concerte săptămânal, mai ales în vacanţa de vară, când se căsătoresc mulţi”, adaugă băiatul.

Fiecare cu partea lui

La „strânsul recoltei” beneficiul e împărţit în două. „Fiecare îşi câştigă banul său. Eu merg cu partea de sonorizare, iar el lucrează pe partea de atmosferă. Ne completăm reciproc. Foarte multă lume ne cheamă la evenimente datarită lui, pentru că este mic. Este altceva când vezi un copil cântând bine. Este postat şi pe youtube, deci lumea îl poate vedea şi pe internet” ne mai spune tatăl.

Până acum Andrei a obţinut nenumărate premii la concursurile la care a participat. Ar fi de menţionat locul I la concursul de interpretare muzicală în republica Moldova, locul II la „Mozzart”, Târgovişte (2009) şi locul II la concursul internaţional Victor Giuleanu, Bucureşti (2010) .

Întrebări şi răspunsuri:

Colegii tăi ştiu cu ce te ocupi?

Mai puţin ştiu colegii mei că merg pe la nunţi. La şcoală îmi văd de treaba mea, studiez pianul în continuare. Profesorul meu de pian ştie dar nu are nimic împotrivă pentru că îmi fac treaba bine.

Care sunty hobby-urile tale?
Îmi plac motoarele. Sunt pasionat de ATV-uri şi de motociclete. De altfel am şi o motocicletă de cros. Doar la ţară mă dau cu ea pentru că aici nu am unde. La Măneşti o nenorocesc eu când am timp.

Profil:
Nume:. Georgescu Andrei Sorin
Născut la:  23 martie 1996
Localitatea: Târgovişte
Studii: clasa a VIII-a, Liceul de Arte „Bălaşa Doamna”
Familie: o soră, Adriana, 7 ani

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite