Ancuţa Savu este supranumită urmaşa Ilenei Sărăroiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ancuţa Savu
Ancuţa Savu

Melodia sa  preferată este „Ieşi fetiţă la portiţă” cântată de cunoscuta interpretă. A început să cânte la vârsta de trei ani iar acum face spectacole pe la televiziunile locale şi naţionale.

Cea care a descoperit-o este Daniela Ion, preşedinta ansamblului „Rodica Bujor”. „Doamna Daniela Ion este cea care m-a urcat pentru prima oară pe scenă. De la vârsta de trei ani cânt şi dansez. A venit de la sine, mi-a plăcut aşa să cânt şi să dansez. Dupa Ileana Sărăroiu m-am inspirat mai mult pentru că îmi plac foarte mult piesele ei şi face parte şi din zona noastră. Eu ştiu că trebuie să urmez un solist din zona din care provii pentru că dacă urmezi un solist din altă zonă, nu ai sorţi de izbandă”, spune Ancuţa.

Mergea şase kilometri pentru a veni la căminul cultural

Atât de mult îi plăceau dansurile populare şi melodiile interpreţilor cunoscuţi, încât, timp de patru ani, a bătut zilnic şase kilometri pentru a veni la Căminul Cultural din Gemenea. „Veneam ca să învăţ să cînt şi să dansez. O luam pe bunica mea de mână şi mergeam cu ea la cămin. Chiar dacă era frig, nu conta” îşi aduce aminte cu zâmbetul pe buze, folclorista.

Şi-a făcut prieteni prin televiziuni

La doar 11 ani se poate lăuda deja cu „relaţii” în lumea mass-media. A cântat la toate televiziunile locale dar şi la TVR 2 sau Favorit. „Cel mai mult mi-a plăcut la TVR 2 şi la Favorit. Mi-a plăcut că tot decorul era foarte bine aranjat, ca într-o poveste. Erau foarte mulţi copii din Maramureş cu care am cântat muzică populară.  Mi-am făcut prieteni la TVR 2 şi chiar mă sun cu prezentatoarea şi cu mulţi copi”, spune tânăra interpretă.

Îndrăgită şi de portughezi

Ancuţa i-a impresionat până şi pe portughezi cu cântecele sale. Este vorba de un grup de elevi veniţi într-un schimb de experienţă la Voineşti. “La Voineşti am dat un spectacol pentru un grup de portughezii care au venit într-un schimb de experienţă cu liceul din acolo. Mă înţelegeam cu ei în englează. Nu ştiu foarte bine engleza, dar atât cât să mă înţeleg cu cei cu care vorbesc.  M-au felicitat. Vroiau şi ei să înveţe să cânte dar nu au putut învăţa decât câteva cuvinte în limba română, cum ar “ce faci?”, îşi aduce aminte dâmboviţeanca.

Minora are acasă şi multe premii câştigate la concursurile la care a participat. „Cel mai mult mi-a plăcut la un un concurs organziat de zilele muncipiului Moreni, unde am luat locul patru. A fost greu pentru că au fost foarte mulţi copii din toate judeţele. Am avut concurenţă mare. Cei mai buni au fost o fată din Bucureşti şi câţiva copii din Moldova”, spune aceasta.

Cuvinte de laudă la adresa ei are şi cea care a descoperit-o. „Este copilul care face cea mai mare cinste ansamblului „Rodica Bujor”. Este memebru de la 3 ani. O iubesc tare mult. Are bun simţ, este deşteaptă, ştie că este foarte bună dar stă în bancuţa ei şi nu se laudă. Fac eforturi mari pentru ea pentru că merită. Merg cu ea pe la concerte, la televiziuni, la multe spcetacole. Pe unde s-a dus a fost imediat remarcată”, ne-a declarat Daniela Ion.

Întrebări şi răspunsuri:
La şcoală cum te descuri?


Stau foarte bine. Profesorii spun de mine ca sunt o fată ambiţioasă iar colegii mă susţin în orice. Mă mai pun şi să le cant, mai mult la orele de istorie pentru domnului Iurea îi place foarte mult folclorul.

Ce meserie vrei să urmezi?
Vreau sa îmi creez o carieră în muzica populară dar vreau să devin şi medic generalist sau pediatru. Mă atrage foarte mult medicina şi vreau sa fac mult bine în jurul meu.

Ce-i place?
„Îmi place să cânt în primul rând, îmi place să desenez, să mă joc pe calculator, să intru pe mess şi să ascult muzică. Îmi mai place să mă duc pe la bunicii mei, pe la verişoarea mea şi să fac repetiţii pentru dansuri”.

Ce  nu-i place?
„Nu-mi place să mă cert cu colegii, nu-mi place să stau prea mult la calculator, nu-mi place să muncesc, mai ales să adun prune şi nu-mi place ciorba.

Profil:

Nume: Savu Ancuţa Elena
Născută la întâi ianuaire 1999
Localitatea: sat Izvoare, com. Voineşti
Studii: clasa a şasea la  Şcoala Generală Sudureni, din Izvoare
Familie: un frate mai mare cu doi ani

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite