Anchetă. IPJ a dechis un dosar penal pentru ucidere din culpă, în cazul bebeluşului decedat la naştere în Spitalul de la Pucioasa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moartea primului bebeluş în maternitatea Spitalului de la Pucioasa, din ultimii 20 de ani, nu va rămâne nepedepsită, spun autorităţile. Atât DSP Dâmboviţa cât şi poliţia au deschis anchete pentru a stabili în ce împrejurări a survenit decesul nou-născutului.

Din primele verificări, inspectorii Direcţiei de Sătnătate Publică spun că fătul a decedat din cauza sugrumarii cu cordonul ombilical. Aceeaşi variantă o lansează şi medicul ginecolog acuzat de familia tinerei ca nu a asistat la naştere.

“Nu mi-a spus că am probleme cu copilul”

Mama nefericită spune că nimeni nu a avertizat-o că bebeluşul ei are probleme şi arată din nou cu degetul înspre Ionescu Cecilia. “Pe mine m-a văzut doar o moaşă la naştere. Doamna doctor Cecilia Ionescu a fost medicul meu pe parcursul sarcinii însă acum nu mai recunoaşte. Nu mi-a spus că am probleme cu copilul. Am fost şi la ecograf şi era bine”, a spus Mihaela Mănica.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Dâmboviţa, agent Georgiana Comănici, poliţia s-a autosesizat în acest caz şi dechis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi neglijenţă în serviciu.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite