Anchetă: O tânără de 23 de ani a murit la scurt timp după ce a născut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Totul s-a întâmplat în urmă cu o lună şi jumătate iar familia îi acuză pe medicii din Titu că i-au administrat greşit tratamentul.Fata a murit cu zile însă preşedintele Colegiului Medicilor Dâmboviţa, dr. Jean Popescu, a aflat despre acest caz de la reporterii “Adevărul de Seară”. Poliţia efectuează cercetări în momentul de faţă.

Avea numai 23 de ani. Îşi iubea la nebunie băieţelul. A vrut să-i aducă pe lume un frăţior. L-a adus, dar cu preţul vieţii ei. Nimeni din familie nu se aştepta să fie loviţi atât de crunt de soartă. Totul s-a întâmplat fulgerător. Când s-au dezmeticit, au început întrebările. Ne povesteşte mama Danielei Roşca că, pe la trei noaptea, tinerei i s-a făcut rău.

image

„Mi-a spus că o doare capul. Imediat, m-am speriat, crezând că are tensiune. Am întrebat-o dacă vrea să meargă la doctor. A fost de acord. S-a îmbrăcat. În timpul ăsta, soţul ei a dat telefon la salvare. A venit foarte repede, dar era o salvare ca o Dacie. Ţi-am spus că o doare capul, că are tensiune, că este gravidă în luna a noua şi îmi trimiţi o salvare din asta? Nu era normal să trimită o salvare Smurd?”, se întreabă Niculina Dumitraşcu. Mama a însoţit-o. A rugat personalul de pe ambulanţă să o ia cu ei, mai ales că fata nu aude şi vorbeşte greu.

Starea morbidă iniţială nu a putut fi precizată

A fost transportată direct la Maternitatea Titu. „Când am intrat pe drumul gării, la Titu, i-am spus şoferului să trecem întâi pe la Camera de gardă, că ştiam că la Maternitate nu este doctor. Nu a vrut. Moaşa de la Maternitate a zis că trebuie să mergem înapoi la doamna doctor de gardă. Nu am mai ajuns. A sunat după doctoriţă. I-a explicat că are o gravidă în luna a noua, cu tensiune 21. Ce facem? Ce tratament să-i dau? I-a spus să-i dea două captopril şi apoi i-a făcut furosemid. Ăsta a fost mortal”, crede Niculina Dumitraşcu.

image

Starea fetei s-a agravat rapid. S-a decis transferul către Spitalul Judeţean din Târgovişte. A fost băgat imediat în sala de operaţie. Medicii au reuşit să salveze bebeluşul, însă Daniela Roşca a intrat în comă din cauza hemoragiei interne.

La insistenţele mamei a fost dusă la Bucureşti. După două zile, pe 26 octombrie 2010, tânăra mamă a murit. Pe certificatul de deces s-a consemnat drept cauză directă a morţii insuficienţă organiză multiplă, iar starea morbidă iniţială nu a putut fi precizată. Doi copii au rămas orfani. Sunt crescuţi de bunici.

Părinţii sunt convinşi că fata a murit din cauza tratamentului aplicat în grabă, fără un consult prealabil. Niculina Dumitraşcu a făcut plângere la Poliţie.

Comisar Mihaela Savu, purtător de cuvânt la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Dâmboviţa, ne-a precizat că se efectuează cercetări în acest caz. Întrucât decesul a survenit la Bucureşti, se aşteaptă raportul de necropsie de la Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici”, pentru continuarea anchetei.

La Colegiul Medicilor nu se ştia nimic. Preşedintele acestui for, dr. Jean Popescu, a declarat pentru „Adevărul de Seară” că se va informa şi va acţiona în consecinţă.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite