Anca Nistor şi Alexandru Tănăsoiu, o pereche de locul întâi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei doi au impresionat arbitrii Campionatului Naţional de Dans, la stilul standard. Din păcate, chiar şi cei mai buni nu îşi permit să participe la toate competiţiile, pentru că nu primesc sprijin decât de la părinţi.

Anca Nistor şi Alexandru Tănăsoiu se simt cel mai bine pe ringul de dans. Lucrul acesta se observă şi rezultatele nu au întârziat să apară. Deşi nu danseză împreună decât de o jumătate de an, ei au reuşit să demonstreze că sunt cei mai buni. Duminica trecută au obţinut locul întâi la stilul standard, la Campionatul Naţional de Dans, clasa D, categoria de vârstă 19-35 de ani, care a avut loc la Iaşi. „Nu mă aşteptam să câştigăm. Nu am crezut că suntem atât de buni. Am fost apreciaţi de arbitri ca fiind cei mai buni la toate dansurile standard: vals lent, tango, vals vienez şi quick step”, spune Anca, în vârstă de 17 ani. Ea reprezintă clubul târgoviştean  Feeria Dansului. Partenerul ei este din Bucureşti, de la clubul Hobby Dance.

Antrenamente vinerea, sâmbăta şi duminica
Cei doi formează o pereche pe ringul de dans din luna octombrie a anului trecut. „Vara trecută am rămas fără partener. E foarte greu să găseşti un partener, pentru că băieţii sunt din ce în ce mai puţini în acest sport. După aproape o lună, antrenorul meu, Dragoş Răuţă, mi l-a prezentat pe Alex. El nu mai dansase de trei luni pentru că nu mai avea parteneră. Nu a fost niciun inconvenient că eu sunt din Târgovişte, pentru că el era cu facultatea, cu pregătirea pentru licenţă. Am respectat programul de antrenamente pentru că trebuie multă muncă să arăţi bine, ca pereche pe ring”, explică tânăra. Anca şi Alexandru au trei antrenamente pe săptămână, în fiecare vienri, sâmbătă şi duminică. „Acesta este cel mai bun rezultat pe care l-am obţinut. Secretul este să fii relaxat, să te mişti natural, ca să ieşi în evidenţă. La categoria noastră au participat 12 perechi, dar noi am fost cea mai bună. Cel mai mult mă bucur că antrenorul nostru a fost mulţumit, chiar impresionat de prestaţia noastră”, mărturiseşte dansatoarea.

Au nevoie de sponsori
În acest sfârşit de săptămână, Anca şi Alexandru participă la o competiţie naţională la Piteşti. Urmează şi altele, dar cei doi nu ştiu dacă îşi vor permite să participe. „Dansul sportiv este costisitor. Eu nu ştiu cum reuşesc ai mei să se descurce să mă sprijine şi vreau să fie mulţumiţi de mine. Pentru fiecare concurs există o taxă de înscriere, la care se adaugă cheltuieli de transport şi de cazare, iar sponsori nu se găsesc”, spune Anca Nistor.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite