Târgovişte: Amenzi pentru igienă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Amenzi pentru igienă
Târgovişte: Amenzi pentru igienă

17 hypermarketuri şi supermarketuri din oraş au fost controlate în ultimele zile de Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Sănătatea Alimentelor. Dintre toate locaţiile controlate, doar două au fost găsite cu nereguli iar amenzile cumulate au însumat 2.500 de lei.

Majoritatea magazinelor mari din Târgovişte respectă normele de igienă şi de siguranţă alimentară. Aceasta este concluzia la care au ajuns inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Dâmboviţa după ce au făcut controale la cele mai mari magazine din oraş.

Dintre cele 17 instituţii controlate, doar două au primit amenzi. Unul dintre hypermarketurile din oraş avea canalizarea înfundată iar în alt magazin au fost descoperite câteva produse expirate.

„Acţiunea a vizat magazinele mari de tipul supermarketurilor şi hypermarketurilor. Inspectorii noştri au controlat în întregime magazinele vizate, inclusiv spaţiile de depozitare şi rezultatul este unul îmbucurător. Magazinele mari respectă, în cele mai multe cazuri, normele de igienă”, a declarat Sandu Tolea, directorul DSVSA Dâmboviţa.

Clienţii magazinelor care au fost inspectate nu au avut decât cuvinte de laudă pentru acţiunea inspectorilor. „Este foarte bine că îi controlează pentru că putem să ne îmbolnăvim imediat de la produsele din magazine.

Ce-i drept, pentru că toate se vând foarte repede, nu au timp să se strice pe rafturi, dar spaţiile de depozitare pot altera produsele”, spune Maricica Ion, o clientă a unui hypermarket central în vârstă de 54 de ani.

Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Dâmboviţa îi atenţionează pe târgovişteni în privinţa termenelor de garanţie de pe ambalajele produselor. Cumpărătorii trebuie să citească eticheta produsului şi să cumpere doar dacă termenul de valabilitate nu este expirat.

Deasemenea, cei care cumpără produse perisabile trebuie să fie foarte atenţi şi la aspectul mărfii. Orice produs care nu este conform cu standardele sanitare trebuie anunţat conducerii magazinului şi orice situaţie care ar putea pune în pericol sănătatea cetăţenilor va fi anunţată la DSVSA.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite