Ambiţie: Îşi caută dreptatea la 500 de kilometri distanţă de Târgovişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul Andrei Gheorghe a fost obligat de Tribunalul Dâmboviţa să plătească 5000 de lei onorariu pentru avocatul părţii adverse. Povestea juristului Andrei Gheorghe a făcut vâlvă anul trecut, atunci când a filmat maşina Poliţiei Rutiere parcată neregulamentar într-o staţie de autobuz din oraş.

Andrei Gheorghe, jurist la Primăria Târgovişte pătimeşte pentru că a dovedit că are mai mult simţ civic decât ar trebui să ai în România. De un an de zile, tânărul se judecă cu poliţistul pe care l-a reclamat pentru abuz în serviciu şi lipsire de libertate. Dosarul, după ce a trecut pe la Parchet, unde nu s-a dispus nici măcar începerea urmăririi penale, a ajuns în faţa instanţei. La Târgovişte, Andrei Gheorghe a pierdut procesul. Mai mult, i s-au stabilit şi cheltuieli de judecată în sumă de 5000 de lei, reprezentând onorariu pentru avocatul poliţistului. „Este strigător la cer. Eu am fost prejudiciat şi mă trezesc obligat să plătesc o sumă imensă”, spune Andrei Gheorghe.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a acceptat cererea de strămutare a dosarului
Juristul Andrei Gheorghe s-a adresat Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, solicitând strămutarea procesului. „Sunt convins că în Dâmboviţa şi Prahova, poliţistul are relaţii şi o să pierd”, spune Andrei Gheorghe. Înalta Curte a hotărât ca procesul să se judece la Târgu Mureş. Tânărul crede că, la 500 de kilometri distanţă de Târgovişte, îşi poate găsi dreptatea. „Am ataşat la motivele de recurs, ca să arăt reaua credinţă a instanţei Tribunalului Dâmboviţa, o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din 2008 într-o speţă similară. Un cetăţean fusese obligat de Curtea de Apel Ploieşti să plătească 200 de milioane de lei drept cheltuieli de judecată, iar Înalta Curte i-a redus onorariul de avocat de la 200 de milioane de lei la 10 milioane de lei”, declară Andrei Gheorghe.

Luat pe sus şi dus la secţie pentru curajul său
Povestea juristului Andrei Gheorghe a făcut vâlvă anul trecut, atunci când tânărul a filmat două maşini ale Poliţiei Rutiere parcate neregulamentar într-o staţie de autobuz. Gestul i-a fost taxat de poliţişti, care l-au luat pe sus şi l-au dus la secţie, motivându-se că nu a vrut să se legitimeze. În realitate, există o filmare care demonstrează clar că Andrei Gheorghe a prezentat lucrătorilor de poliţie cartea de identitate. „M-am adresat Parchetului cu plângere împotriva poliţistului şi până la urmă am ajuns să plătesc 5000 de lei cheltuieli de judecată. Nu mă las. Voi merge chiar şi la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Nu renunţ la acest proces decât dacă poliţistul recunoaşte ce s-a întâmplat cu adevărat în februarie 2009”, declară Andrei Gheorghe. Poliţistul Ilie Cezar Gabriel susţine că la faţa locului Andrei Gheorghe a izbucnit în furie, adresând injurii lucrătorilor de la Rutieră. La vremea respectivă, poliţistul a fost sancţionat de şeful IPJ Dâmboviţa cu mustrare scrisă pentru „depăşirea atribuţiilor de serviciu şi comportare necorespunzătoare”.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite