Târgovişte: Alte două suspiciuni de gripă nouă în 24 de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Alte două suspiciuni de gripă nouă în 24 de ore
Târgovişte: Alte două suspiciuni de gripă nouă în 24 de ore

Autorităţile au intrat în alertă după confirmarea, miercuri, a primului caz de A(H1N1) din Dâmboviţa şi după ce ieri au apărut alte două suspiciuni de gripă, care încă nu au fost confirmate.

„Este vorba de tatăl pacientului de miercuri şi de un student venit din Anglia. Am trimis probele biologice la institut. Momentan, aşteptăm confirmarea sau infirmarea cazurilor”, a declarat Claudiu Dumitrescu, şef al Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa.

Controale în spitale

Îngrijoraţi de ameninţarea gripei porcine, autorităţile şi-au luat măsuri de siguranţă şi de igienă sporite, urmând să achiziţioneze măşti cu filtru biologic, mult mai eficiente pentru protejarea de noul virus gripal. „Masca nu trebuie purtată în permanenţă, ci doar atunci când se prezintă un pacient cu simptome. O astfel de mască, cu filtru biologic, costă şase lei”, a precizat şeful DSP.

Pentru a verifica dacă personalul medical respectă decizia Ministerului Sănătăţii, DSP Dâmboviţa va efectua controale la camerele de gardă ale spitalelor. „Medicii sunt obligaţi să poarte măştile de protecţie împotriva virusului A(H1N1), conform deciziei ministerului”, spune Dumitrescu.

Oamenii, sfătuiţi să nu intre în panică


Autorităţile recomandă populaţiei să nu se alarmeze în legătură cu noul virus. „În ceea ce priveşte panica creată în rândul populaţiei, este relativ exagerată deoarece în fiecare an avem gripă, nu la nivelul acesta de răspândire, dar trebuie ştiut că gripa A(H1N1) este caracterizată de o simptomatologie moderată. Ea poate să determine complicaţii severe doar la pacienţii care au afecţiuni grave asociate, nu la populaţia obişnuită”, susţine şeful DSP Dâmboviţa.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite